Abiznis

DRI će detaljno pregledati sve putne naloge parlamenta

Državna revizorska institucija će naredne sedmice objaviti konačni izvještaj revizija Generalnog sekretarijata predsjednika Crne Gore.
DRI će detaljno pregledati sve putne naloge parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom revizije parlamenta kotrolisaćemo svaki putni nalog pojedinačno - najavio je u razgovoru za Pobjedu senator DRI dr Branislav Radulović, koji rukovodi ovim revizijama.

On je dodao da je revizija GS predsjednika države u skoro svim fazama završena.

Na pitanje kada se očekuje okončanje revizije parlamenta i koliko to ima veze sa aktuelnim tužilačkim procesom, Radulović je kazao:

- Senat DRI je 14. decembra 2016. godine usvojio godišnji plan revizija za 2017, a krivična prijava za falsifikovanje putnih naloga podnijeta je 9. januara 2017. tako da revizija Skupštine nije planirana usljed ove okolnosti i odvija se nezavisno od radnji tužilaštva. Radi se o redovnoj kontroli poslovanja parlamenta. Poslovanje blagajne posebno će se tretirati i neće se raditi po metodu uzorka već će se izvršiti kontrola svih putnih naloga. Državni revizori već preuzimaju radnje u skladu sa planom revizije i ovaj postupak će trajati do 30. jula, poslije čega će početi izrada preliminarnog izvještaja koji će biti upućen Skupštini na izjašnjenje - istakao je Radulović.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika