Fudbal

Realov savršeni plan i novi „Slučaj Morata“?

Mada transfer pijaca još nije zvanično otvoreno, već je jasno da će Alvaro Morata biti među najvećim zvijezdama tokom ljetnjeg prijelaznog roka. Vodeći ljudi madridskog Reala i Mančester junajteda neđeljama unazad rade na tome da pronađu formulu koja će zavšiti posao, a razlika je čak u 20.000.000 eura. Real traži 90.000.000, a Junajted nudi 70.000.000 eura.
Realov savršeni plan i novi „Slučaj Morata“?
Portal AnalitikaIzvor

I dok se čeka rješenje situacije, u Realu se nadaju da će kroz nekoliko godina imati još jedan „Slučaj Morata“ kao učenika koji trenutno ne ispunjava Realove zahtjeve kvaliteta. Podsjetimo, Real je prije tri ljeta prodao Moratu Juventusu za 20.000.000 eura, ali je tada u ugovor postavljena stavka otkupa po određenoj cijeni, koja je iz godine u godinu išla naviše za po pet miliona eura. Poslije dobrih igara u Staroj dami Morata je prošlog jula vraćen u Madrid za 30.000.000 eura, a sada bi mogao višestruko da se isplati Kraljevskom klubu.

Sada se identična strategija pravi sa Marijanom Dijazom. Momak iz Dominikanske Republike je prošle sezone dobijao priliku na kašičicu kod Zinedina Zidana, ali nije uspio da se izbori za veću minutažu u strašnoj konkurenciji Benzeme, Morate, pa i Ronalda...

Zbog toga u Realu su riješeni da prodaju Marijana ovog ljeta za sumu između 10.000.000 i 15.000.000 eura, ali da u dogovoru sa zainteresovanim kupcima opet stavi klauzulu prava preče kupovine. Zasad su za strijelca pet golova zainteresovani Malaga i Espanjol.

Tim iz Andaluzije nedavno je ostao bez ponajboljeg igrača Sandra Ramireza za skoro 6.000.000 eura, ali je spreman da investira najviše 10.000.000 eura u 23-godišnjeg Marijana.

U Realu se nadaju da bi Marijano mogao da dobije minutažu koju nije uspio da dobije na stadionu Santjago Bernabeu (prošle sezone odigrao samo 300 minuta). A ko zna, možda u doglednoj budućnosti dobije mogućnost i da se vrati u Kraljevski klub.

Mozzartsport

Portal Analitika