Fudbal

Obamejanu postavljen ultimatum

Dok su Čelsi i Mančester junajted dobili opomenu od Bajerna da ni po koju cijenu ne pokušavaju da stupe u kontakt s Robertom Levandovskim, emisarima Mančester Sitija i Liverpula stigla je jasna poruka - Pjer Emerik Obamejan je vaš za pravu cijenu!
Obamejanu postavljen ultimatum
Portal AnalitikaIzvor

Osim toga, njemački mediji tvrde da je došlo do razgovora čelnika Dortmunda i Obamejanovih menadžera, gdje je postavljen načelni dogovor - do kraja jula mora da bude odlučeno gdje će gabonski napadač da nastavi karijeru.

Kao razlog ovakve odluke stoji želja ljudi sa Vestfalena da u posljednjih mjesec dana prijelaznog roka realizuju transfer adekvatnog rješenja u srcu napada i na vrijeme spremili tim za novu sezonu.

To znači da će u narednim sedmicama Liverpul i Mančester Siti voditi pravi fudbalski rat za potpis najboljeg strijelca Bundeslige prošle sezone.

Kako se ranije pisalo, Dortmund bi pristao na obeštećenje između 70.000.000 i 75.000.000 eura, dok je Siti navodno već ponudio Obamejanu platu u rangu one koju je nudio Pari Sen Žermen donedavno.

U pitanju je suma od 56.000.000 eura za pet godina. Podsjetimo, PSŽ je bio na pragu realizacije velikog transfera gabonskog centarfora, ali je u posljednjem trenutku donijeta odluka da se odustane od kupovine.

Razlog tome je strahovanje novog sportskog direktora Svetaca Antera Enrikea da bi dolazak Obamejana bio pogrešan potez za klub.

Portal Analitika