Društvo

KATNIĆ: Imamo dokaze da je Medojević sa još dva člana DF-a pokušao moju kompromiraciju

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nazvao je moralnim posrnućem ponasanje poslanika DF-a Nebojše Medojevića koji je, kako je kazao, zadužen za njegovo kompromitovanje zbog navodnih aktivnosti na Dubrovačkom ratištu.
KATNIĆ: Imamo dokaze da je Medojević sa još dva člana DF-a pokušao moju kompromiraciju
Portal AnalitikaIzvor

"Moralno je posrnuće ponašanje poslanika koji nije tražio od nadležnih državnih organa da ispita moje učešće na Dubrovačkom ratištu ili od hrvatskih nadležnih organa, već to rade od neke političke stranke. U Tužilaštvu postoji akt od 16. marta 2015. godine u kome je hrvatsko Tužilaštvo saopštilo da ne vodi krivični postupak za ratne zločine protiv bilo koga, pa i protiv Milivoja Katnića", rekao je on u intervjuu za RTCG.

On je dodao da imaju dokaze da su tri lica iz DF pripremala njegovo kompromitovanje i donošenje dokaza koji, kako tvrdi,  ne postoje kao i da je planirano da za to koriste  jedno lice koje je već bilo u zatvoru i jedno koje je bilo lišeno slobode, kako bi im pomogli u kompromitaciji. Na pitanje da li će pokrenuti postupak, on je kazao da mu je to trenutno sporedna stvar, jer ima drugih bitnijih postupaka

Katnić je kazao da mu je po pitanju Dubrovačkog ratišta savjest potpuno čista, da je bio oficir i postupao u skladu sa najvišim principima medjunarodnog prava i moralnih načela.

"Na mojoj strani je bila zakletva i Ustav i ja sam to pokušavao da branim kao pripadnik Vojske Jugoslavije. Ko god je od Triglava do Đevđelije učinio bilo koje krivično djelo treba da odgovara, pa i Milivoje Katnić", rekao je on.

FOTO: Portal RTCG

Portal Analitika