Fudbal

Zvezdan Terzić kontaktirao crnogorskog defanzivca

Beogradski mediji povezali su Marka Bašu sa Crvenom zvezdom samo dan nakon što je raskinuo ugovor sa Lilom. Navodi se da je generalni direktor ,,crvenobijelih“ Zvezdan Terzić stupio u kontakt sa crnogorskim defanzivcem odmah po saznanju da je ovaj postao slobodan agent.
Zvezdan Terzić kontaktirao crnogorskog defanzivca
Portal AnalitikaIzvor

Terzić i Baša se dobro znaju iz vremena dok je 34-godišnji fudbaler nastupao za OFK Beograd, u kojem je pomenuti funkcioner godinama bio ,,alfa i omega“. Iz redova ,,romantičara“ Baša je 2005. otišao u francuski Le Man i počeo internacionalnu karijeru. Od 2008. do 2011. bio je član moskovske Lokomotive, nakon čega je, sve do prekjuče, nosio dres Lila.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 39 mečeva, a sasvim je realno da neće stići do brojke 40 jer je odbio da bude rezerva na nedavnom kvalifikacionom meču protiv Jermenije u Podgorici. Iako je u poznim igračkim godinama, a tokom posljednjih sezona je imao dosta povreda i djelimično izgubio na brzini, u Zvezdi vjeruju da bi Baša bio veliko pojačanje za posljednju liniju tima koju vice- šampion Srbije mora što prije da sastavi.

Beograđani 29. juna startuju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a imperativ je povratak domaćih trofeja nakon što je Partizan u prošloj sezoni osvojio duplu krunu. 

Portal Analitika