Abiznis

Simović: Ohrabren sam buđenjem cetinjske ekonomije

Aktuelni i planirani projekti za unapređenje kvaliteta života stanovnika Cetinja i ruralnih područja te opštine, kao i realizacija preduzetničkih aktivnosti pokazaju da Cetinje ide putem napretka, ocijenjeno je danas tokom radne posjete potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića Prijestonici.
Simović: Ohrabren sam buđenjem cetinjske ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

„Imamo novu sliku cetinjske ekonomije koja se budi, u kojoj se otvara prostor za nova radna mjesta, zahvaljujući odgovornom odnosu i posvećenosti lokalne samouprave, međusobnoj dobroj saradnji i komunikaciji sa privrednicima, uz podršku i pažnju sa državnog nivoa“, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede nakon susreta sa gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem, razgovora sa predstavnicima Privrednog kluba Cetinja, obilaska poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, kao i susreta sa domaćinima iz Katunske i Riječke nahije.

Posebno ohrabrujući utisak i potvrda da se ide u pozitivnom smjeru za Simovića su i novi projekti o kojima je detaljnije informisan tokom obilaska nove poslovne zone Košuta i radova na Biznis inkubatoru.

55

Posjeti Cetinju prisustvovao je i direktor IRF-a Zoran Vukčević sa saradnicima.

Na sastanku sa gradonačelnikom Bogdanovićem i njegovim saradnicima Simović je informisan o dinamici realizacije započetih projekata (komunalnih, infrastrukturnih) od značaja za razvoj Prijestonice.

Gradonačelnik je informisao potpredsjednika da se uskoro završavaju radovi na rekonstrukciji bivšeg Ruskog poslanstva u kome će biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova,  o aktivnostima na realizaciji projekta Bajove ulice, novog ulaza u grad, najavio da ubrzo kreće reksontrukcija kružnog puta do biznis zone Obod i Košuta…Ovih dana, kako je rekao, kreće se sa realizacijom projekta sanacije odlagališta Vrtijevka, o završetku priprema za raspisivanje tendera za izgradnju stadiona i drugih projekata. Posebno se govorilo o benefitima po razvoj turizma i poljoprivrede, i uopšte lokalne ekonomije, realizacijom saobraćajnice od Cetinja do Njeguša.

Portal Analitika