Fudbal

Lomi se oko Ronalda: Dvije opcije, a nijedna nije Mančester Junajted!

Kristijano Ronaldo i dalje ćuti dok palneta bruji o njemu. Uzdrmao je svjetsko fudbalsko tržište do temelja kada je „šapnuo“ zemljacima iz Abole da objave kako nije srećan u Realu i kako želi da ode zbog optužbi za utaju poreza.
Lomi se oko Ronalda: Dvije opcije, a nijedna nije Mančester Junajted!
Portal AnalitikaIzvor

Odmah se digla prašina jer bi Ronaldov prelazak u neki drugi klub značio i novi svjetski rekord u visini transfera. Iako ima 32 godine, Kristijano igra u životnoj formi i teško da u ovom trenutku na svoketu postoji poželjnijeg igrača od njega. Perspektivniji svakako, ali Kristijano je ekvivalent automatskog uspkeha. On garantuje trofeje.

Naravno, uzak je krug kandidata koji mogu sebi da priušte Kristijana, a kao dva najozbiljnija kupca su važili Mančester Junajted i Pari Sen Žermen. Ipak, izgleda u Junajtedu polako odustaju od ideje o vraćanju Kristijana na Teatar snova. Preksup je, nije više mald, a ni Murinjo ga ne želi. Naravno, postoji „za“ i „protiv“ argumenti, ali čini će u Junajtedovom slučaju prevagnuti ovi drugi. Murinjo hoće drugačiji tip predatora u napadu poput Levandovskog ili Morate.

To ostavlja Pari Sen Žermen kao jedinog mogućeg kupca ako se ne računaju lude ponude iz Kine. Odavno PSŽ sanja o Kristijanu, samo je čekao ovakav mig da konačno dobije kakvu-takvu šansu da proba da ga kupi. Probali su sve, dovodili svakakva zvučna imena, ali nisu došli ni do polufinala Lige šampiona. A kamoli do trofeja koji je odavno zacrtan kao glavni cilj. Ronaldo je poslkednja nada da će uspketi da „kupe“ uspkeh u Ligi šampiona.

Odranije je poznato da PSŽ ima budžet od 220.000.000 eura za ljetnji prijelazni rok. Većina tog budžeta bi otišla na Ronalda. Adut je i Ronaldov menadžer Žorž Mendeš koji je u dobrim odnosima sa Pari Sen Žermenom. Današnja naslovnica francuskog Lekipa dovoljno govori o ozbiljnoj ambiciji Svetaca da dovedu Portugalca. Spremni su mu da ponude i značajnu povišicu, a na ruku im ide i dogovoren dolazak Kristijanovog prijatelja Pepea. Takođe Mendešovog klijenta.

Druga opcija je ostanak u Realu. Iako je Kristijano u jednom trenutku bio izričit u želji da pobjegne iz Španije, sada je situacija drugačija. Prema saznanjima španskih medija, povjerio se saigračima iz reprezentacije da su ga ganule riječi predsjednika FlorentinaPereza. Prvi čovjek Reala je javno pružio bezrezervnu podršku Ronaldu. Portugalcu se to svidjelo, mada samtra da je Real sa takvim stavom trebalo ranije da izađe u javnost kada su ga mediji etiketirali kao kriminalca. Jedino što je Real tada uradio je bilo šturo saopštenje kao znak podrške.

Sve će biti poznato poslije Kupa konfederacija kada će prema Perezovoj najavi biti održan sastanak između njega i Ronalda. Do tada PSŽ ima vremena da Portugalca namami atraktivnim ugovorom u Grad svjetlosti.

Mozzartsport

Portal Analitika