Abiznis

TE Pljevlja na mreži nakon uspješnog remonta

Termoelektrana (TE) Pljevlja je od 15. aprila do 20. juna bila van pogona, zbog planiranog remonta, za koji je budžetom predviđen trošak od 3,35 miliona eura.
TE Pljevlja na mreži nakon uspješnog remonta
Portal AnalitikaIzvor

Iz Elektroprivrede (EPCG) je saopšteno da je remont uspješno okončan, a osim standardnog tipskog remonta glavnih postrojenja termoelektrane odrađen je i periodični kapitalni remont turbinskog postrojenja, odnosno urađena je demontaža i montaža svih rotora turbogeneratorskog postrojenja.

Direktor TE Pljevlja, Luka Jovanović, kazao je da su se ti poslovi mogli izvesti isključivo uz angažovanje eksternih specijalizovanih firmi obučenih i opremljenih za tako specifične remontne radove.

„Domaći majstorski kadar je obavio poslove koji su u domenu njihovih stručnih mogućnosti, kao i mogućnosti postojeće opreme koju posjedujemo za rad na postrojenjima“, dodao je Jovanović.

Vođa remonta, Vladimir Šestović, rekao je da se prvi put u 35 godina od kad postoji elektrana, remont završio u tako kratkom roku.

„Zanimljivo je da smo takođe, prvi put u našoj istoriji, uradili samostalno dio remonta odnosno naši inženjeri su vodili i nadzirali tok planiranih radova na turbinskom postrojenju. Uloženo je mnogo truda i rada, o posvećenosti najbolje govori brojka od utrošenih 185 hiljada radnih sati“, naveo je Šestović.

Stručno lice za zaštitu i zdravlje na radu, Rada Kovačević, rekla je da su ispoštovane sve neophodne mjere zaštite i zdravlja na radu, što je doprinijelo kvalitetnom i sigurnom obavljanju remonta, koji je protekao bez i najmanje povrede radnika.

Izvor: Mina business

Portal Analitika