Fudbal

Nova fudbalska sezona u CG startuje 5. avgusta

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore, 12. po redu, održana je juče u Kući fudbala na Starom aerodromu i bila je to posljednja sjednica u mandatnom sazivu od 2013. do 2017. godine.
Nova fudbalska sezona u CG startuje 5. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

I na njoj su usvojeni izvještaji komisija FSCG o proljećnjoj polusezoni u sezoni 2016/17, te je usvojen kalendar takmičenja za jeseni dio takmičarske sezone 2017/2018.

Dakle, sezona 2017/18. startuje 5. avgusta, a jesen će se završiti 9. decembra i u prvom dijelu sezone će biti odigrano 19 kola. Međutim, to nije sve:

- Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za prethodnu godinu sa izvještajem revizora i proslijedio ga Skupštini FSCG na usvajanje. Istovremeno, Skupštini FSCG je predloženo da nezavisnu reviziju finansijskog poslovanja FSCG u narednom dvogodišnjem periodu vrši revizorska kuća “EuroRev”. Na sjednici je prihvaćen i predlog dnevnog reda Izborne Skupštine FSCG koja će se održati 5. jula 2017. godine u kongresnoj sali hotela “Ramada” u Podgorici - stoji u saopštenju FSCG.

Posljednja sjednica u sazivu od 2013. do 2017. godine je završena, pa je na redu Izborna Skupština koja će se održati 5. jula, kada će se birati predsjednik za period od 2017. do 2021. godine. Ako ne bude iznenađenja, aktuelni predsjednik FSCG, Dejan Savićević, ostaće na toj funkciji.

- Predsjednik FSCG se zahvalio članovima Izvršnog odbora mandatnog saziva 2013-2017. na doprinosu stabilnom funkcionisanju i efikasnom poslovanju Fudbalskog saveza u prethodne četiri godine i izrazio nadu da će svi članovi IO i u narednom periodu nastaviti da rade na razvoju crnogorskog fudbala - stoji u saopštenju FSCG.

Portal Analitika