Abiznis

Završen remont TE Pljevlja

Termoelektrana Pljevlja je od 15. aprila do 20. juna bila van pogona, zbog planiranog remonta, za koji je budžetom predviđen trošak od 3.350.000 eura.
Završen remont TE Pljevlja
Portal AnalitikaIzvor

Remont je uspješno okončan, a osim standardnog tipskog remonta glavnih postrojenja termoelektrane odrađen je i periodični kapitalni remont turbinskog postrojenja, tj. urađena je demontaža i montaža svih rotora turbogeneratorskog postrojenja, saopšteno je iz EPCG.

 

- Navedeni poslovi su se mogli izvesti isključivo uz angažovanje eksternih specijalizovanih firmi obučenih i opremljanih za ovako specifične remontne radove. Domaći majstorski kadar je obavio poslove koji su u domenu njihovih stručnih mogućnosti, kao i mogućnosti postojeće opreme koju posjedujemo za rad na postrojenjima – dodaje direktor TE Pljevlja, Luka Jovanović.

 

Vođa remonta, Vladimir Šestović, dodatno je naglasio - Prvi put se,u 35 godina od kad postoji elektrana, remont završio u ovako kratkom roku.  Zanimljivo je da smo takođe, prvi put u našoj istoriji, uradili samostalno dio remonta  tj. naši inžinjeri su vodili i nadzirali tok planiranih radova na turbinskom postrojenju. Uloženo je mnogo truda i rada, o posvećenosti najbolje govori brojka od utrošenih 185 hiljada radnih sati. –

 

Rada Kovačević, stručno lice za zaštitu i zdravlje na radu naglasila je da su ispoštovane sve neophodne mjere zaštite i zdravlja na radu, što je doprinijelo kvalitetnom i sigurnom obavljanju remonta, koji je protekao bez i najmanje povrede radnika.

 

 

Portal Analitika