Crna hronika

Roganović prebačen u Beograd na liječenje

Tridesetpetogodišnji Duško Roganović iz Herceg Novog, koji je teško povrijeđen u eksploziji 25. aprila u rodnom gradu, prebačen je u petak u Beograd na dalje liječenje.
 Roganović prebačen u Beograd na liječenje
Portal AnalitikaIzvor

To je Pobjedi potvrđeno iz Kliničkog centra Crne Gore, gdje se liječio mjesec i po.

Kako saznajemo, Roganović je prebačen uz jako obezbjeđenje policije, iz sigurnosnih razloga.

 Napad Roganović je povrijeđen kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod njegovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom.

Još uvijek se ne zna ko je nalogodavac brutalnog napada na Roganovića. Iako istražitelji tvrde da operativna saznanja vode do Beograda, odakle je navodno stiglo uputstvo za njegovu likvidaciju, još nema konkretnih dokaza koji potkrepljuju te sumnje. Saslušano je više bezbjednosno interesantnih osoba, ali ni jedna od njih nije dobila status osumnjičenog.

Roganović je bio osam godina u zatvoru zbog ubistva vođe navijača „Delija“ Marka Vesnića i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, te Draženu Čađenoviću, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Pobjeda

Portal Analitika