Fudbal

Crnogorski reprezentativac više nije igrač francuskog kluba!

Marko Baša (34) više nije fudbaler Lila. Prema pisanju francuskih medija, iskusni špoper našao se na spisku igrača bez kluba, koju je objavio Sindikat profesionalnih fudbalera Francuske.
Crnogorski reprezentativac više nije igrač francuskog kluba!
Portal AnalitikaIzvor

Lokalni list iz Lila, La Vua du nord, piše da su čelnici kluba raskinuli ugovor sa Bašom jer žele rekonstrukciju tima, a Crnogorac se ne uklapa u te planove. Uz to, Baša jedan od najplaćenijih igrača u Lilu, sa ugovorom koji je trajao do juna 2019. godine.

Na taj način završena je Bašina epoha u Lilu, koja je počela 2011, kada je stigao iz moskovske Lokomotive. Za ,,mastife” je odigrao preko 150 utakmica i bio jedan od najvažnijih igrača, pogovoto u godinama kada su igrali u evropskim takmičenjima.

Međutim, problemi sa povredama u posljednje dvije sezone u potpunosti su ga izbacili iz ritma, za to vrijeme odigrao je samo 38 mečeva za Lil. Osim za Lil i Lokomotivu, Baša je igrao za Le Man i OFK Beograd.

Reputaciju je napravio noseći dres Le Mana od 2005. do 2008. godine, kada je bio na meti mnogih klubova iz najja- čih evropskih liga. Tada je izabrao ponudu iz Moskve, gdje je proveo tri sezone. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 39 utakmica (samo jednu u posljednjih godinu dana) i postigao dva gola.

Portal Analitika