Fudbal

Barsa dovodi prvog asistenta Dortmunda za 90 miliona!

Dok se posljednjih dana evropski fudbalski mediji najviše bave potencijalnim transferom Marka Veratija u Barselonu, sportski direktor Robert Fernandez pravi velike planove da zatrese Evropu i dovede fudbalera za koga svim silama lobira kod predsjednika Đozep Marija Bartomeua. U pitanju je - Usman Dembele!
Barsa dovodi prvog asistenta Dortmunda za 90 miliona!
Portal AnalitikaIzvor

O ovom poslu prvi je pisao dobro upućeni katalonski list Mundo Deportivo, ali su informaciju ostali uzeli sa određenom dozom rezerve. Sada je Bild riješio da raspali maštu pristalicama Barselone i iznese određene detalje posla koji je izazvao oprečne reakcije.

Naime, poslije inicijalnih razgovora dva kluba, Robert Fernandez je već stigao da obavi dva sastanka s Dembeleovim agentom i predoči mu cio Barselonin projekat, gdje bi ultratalentovani Francuz u dogledno vrijeme postao i jedna od centralnih figura. Fernandez je, tvrdi se, spremio čak 90.000.000 eura za Dembelea, što bi trebalo da bude dovoljno da se podmiri Dortmund, dok će o finansijskim odrednicama biti priče u narednim danima.

Dembele je imao fantastičnu debitantsku sezonu na Vestfalenu, gdje je bio prvi asistent ekipe sa 21 završnim dodavanjem, pa još i 10 puta je tresao mrežu.

Kritičari mu predviđaju strašno dobru budućnost, a upućeni fudbalski zaljubljenici znaju da je Dembele igrač „kao stvoren“ za Barselonu. Sa gotovo savršenim driblingom, eksplozivnim prvim korakom, ubitačnim instiktom i jako dobrim centaršutevima s bokova... Brzo bi se uklopio u Barsin sistem.

Doduše, u javnosti se pojavilo i mišljenje da Dembele, ma koliko bio dobar, u ovom trenutku ne vrijedi 90.000.000 eura. Tržište, ipak, diriguje cijenu, zbog čega nije čudo što Barselona sprema ogroman novac kako bi završila transfer hitronogog 20-godišnjaka.

Portal Analitika