Fudbal

Zvanično: Ubjedljivo najskuplja prodaja u istoriji Rome!

Završena je još jedna velika transfer saga u ovo prijelaznom roku: Mohamed Salah je završio transfer iz Rome u Liverpul! Egipćanin će večeras u 21.30 letom iz Kaira doputovati u London poslije čega slijede ljekarski pregledi i potpis ugovora sa Redsima.
Zvanično: Ubjedljivo najskuplja prodaja u istoriji Rome!
Portal AnalitikaIzvor

Mediji sa obje strane prenose da su dogovoreni svi detalji transfera. Pominju se različite cifre, ali najvjerovatnija opcija je ona koju koristi većina medija u Italiji: 45.000.000 eura sa uključenim bonusima. Toliko se Roma inkasirati na ime obeštećenja za Egipćanina kojeg je Čelsiju prošlog ljeta platila 15.000.000 eura. Biće to rekordan transfer u istoriji Rome, pošto je do sada najskuplja prodaja bio ljetošnji transfer Miralema Pjanića za 32.000.000 eura u Juventus.

Roma je morala da proda nekog od kapitalaca do 30. juna zbog finansijskog fer-pleja i ekonomske stabilnosti, pominjali su se Strotman, Najngolan, Manolas, Ridigera, ali se rimski klub na kraju odlučio za možda i najbolju opciju - prodaju Salaha. Sada će Roma moći rasterećenije da uđe u prijelazni rok i završi poslove oko dovođenja Serija, Karsdorpa i ostalih.

Salah će biti najveće pojačanje Liverpula ovog ljeta, s obzirom da će Klop sada odsustati od Obamejana koji košta mnogo više. U istoriji kluba sa Enfild Rouda, Salah je drugo najskuplje pojačanje. Tek za milion i neki euro više je skuplji bio transfer Endija Kerola iz Njukasla.

Salah će sa Liverpulom potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 5.200.000 eura po sezoni.

Portal Analitika