Crna hronika

Mandiću i Kneževiću suđenje počinje 19. jula

Suđenje liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela terorizam u pokušaju počeće 19. jula. Proces će voditi sutkinja Suzana Mugoša.
Mandiću i Kneževiću suđenje počinje 19. jula
Portal AnalitikaIzvor

Optužnicom Specijalnog tužilaštva,  koju je potvrdio Viši sud, osim lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića, obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić Srboljub Đorđević.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Prema optužnici, 16. oktobra prošle godine u Crnoj Gori je spriječen državni udar.

Kako se navodi u optužnici, utvrđeno je da je Šišmakov osnovao kriminalnu organizaciju zajedno sa Vladimirom Popov, te da su u cilju realizacije kriminalnog plana davali uputstva i naredbe članovima organizacije u pravcu izvršenja krivičnih djela koja su predmet optužnice.

“Nakon sastanka sa Sinđelić Sašom u Moskvi, na kome je Šišmakov iznio kriminalni plan, Šišmakov i Popov su došli u Srbiju radi realizacije kriminalnog plana, te se smjestili u različite hotele, u Beogradu, gdje su boravili do 21. oktobra 2016. godine, a što se utvrđuje iz provjera prelaska državne granice za Šišmakova i Popova, te dokumentacije o boravku okrivljenih Šišmakova i Popova”, stoji u optužnici.

 

Portal Analitika