Društvo

Uspješna sedmica Erasmus plus mobilnosti

Protekla sedmica prošla je u znaku Erasmus+ mobilnosti jer su Kancelarija za međunarodnu saradnju kao i relevantni fakulteti Univerziteta Crne Gore imali priliku da ugoste čak deset članova osoblja sa različitih Univerziteta u Evropi sa kojima Univerzitet ima potpisan bilateralni Erasmus+ ugovor.
Uspješna sedmica Erasmus plus mobilnosti
Portal AnalitikaIzvor

Sa Humbolt Univerziteta u Berlinu, sa kojim Univerzitet Crne Gore ima dugogodišnju saradnju kroz različite projekte, Roswintha Kersten-Pejanić je održala dvodnevnu radionicu „EU fundraising for academics“. Na radionici je zainteresovanom akademskom osoblju predstavila proceduru prijavljivanja za projekte i donijanja finansijske podrške Evropske unije. 

Četiri predstavnika Ekonomskog univerziteta u Nisi u Poljskoj, su, pored Kancelarije, posjetili Ekonomski i Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Ispoljeno je obostrano zadovoljstvo zbog posjete, kao i želja da saradnja univerziteta ide uzlaznom putanjom sa što većim brojem budućih mjesta u sferi mobilnosti, s obzirom na to da se dosadašnja praksa na tom polju pokazala kao izuzetno uspješna.

Profesor Francesco Defilippis, sa Univerziteta u Bariju, je po drugi put posjetio Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore, koji je ugostio i profesora Alejandra Munos Miranda, iz Granade. On je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održao predavanje na temu "Istraživački, pedagoški i projektantski rad u Španiji".

Sa istog Univerziteta protekle sedmice su u posjeti bili i Javier Ordones Garcia i Vanessa Martos Nunes, koji su posjetili Karijerni centar i Biotehnički fakultet, s obzirom na to da su ove dvije jedinice Univerziteta bile u domenu njihovog posla i interesovanja.

Na Građevinskom fakultetu je boravio Hasana Yurtoglu, predstavnik METU univerziteta iz Ankare, u Turskoj.

Portal Analitika