Fudbal

Inter pokušava ono što nije uspio Juve, ali Sveci imaju opasan plan

Inter želi da ojača vezni red i dovede iskusnog fudbalera koji bi garantova sigurnost na sredini terena, a pravo rješenje bi mogao da bude Blez Matuidi, dugogodišnji prvotimac Pari Sen Žermena.
Inter pokušava ono što nije uspio Juve, ali Sveci imaju opasan plan
Portal AnalitikaIzvor

Iskusni francuski reprezentativac je prošlog ljeta bio na korak od prelaska u Juventus, ali se na kraju propao gotovo završen posao. Sada će svoju priliku pokušati da iskoriste Nerazuri. Sportski direktor Pjero Auzilio i generalni direktor za saradnju sa Suningom Valter Sabatini već su se sastali sa čelnicima Pari Sen Žermena, kako bi pregovarali sa igračem koji ulazi u posljednju godinu ugovora na Parku Prinčeva.

Inter se navodno prvo raspitivao o Lukasu Mouri, ali kada se došlo do zaključka da je to nerealna opcija, prešlo se na plan B, koji u ovom trenutku djeluje znatno realnije.

Ipak, Parižani ne samo da će pokušati da iskoriste posljednji trenutak da zarade od njegove prodaje, već imaju i ozbiljan plan da u pregovore ubace i Samira Handanovića, jer im je potreban iskusan čuvar mreže na gol liniji. Sveci su se prošle sezone odlučili za talentovanog Alfonsa Areolu, koji se smjenjivao sa nešto starijim Kevinom Trapom, što očigledno nije u potpunosti zadovoljilo čelnike bogatog kluba iz francuske prijestonice, ali ni trenera Unaja Emerija.

Ako bi otišao Handanović, što se pominjalo i u prethodna dva prelazna roka, onda bi u nezavidnoj situaciji bio Inter, jer bi onda Sabatini i Auzilio morali da pronađu adekvatnu zamjenu za slovenačkog čuvara mreže, ali to nije lako uraditi.

Portal Analitika