Crna hronika

Podgoričanin uhapšen zbog nedozvoljene trgovine duvana

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su zajedno sa Odjeljenjem granične bezbjednosti Tuzi, juče uhapsili Podgoričanina D.J. (64) zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Podgoričanin uhapšen zbog nedozvoljene trgovine duvana
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici OGB Tuzi su, 19.06.2017. godine prilikom obilaska terenaDrume   kontrolisali   motorno   vozilo   marke   „VW“   Passsat,   podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.J. (64) iz Podgorice, i tom prilikom pronašli i oduzeli 340 pakovanja rezanog duvana, ukupne težine oko 170 kg,za koju D.J. nije posjedovao prateću dokumentaciju", saopšteno je iz Uprave policije. 

Kriminalistička   obrada   upućuje   na   sumnju   da   je   D.J. juče nabavio 340 pakovanja rezanog duvana, vrijednosti oko 3.500 eura, koji je kako se sumnja namjeravao da stavi u promet na teritoriji Tuzi. Pronađeni   i   oduzeti   duvan   je   predat   službenicima   Uprave   carina   na   dalju nadležnost. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode. On je  uz krivičnu prijavu priveden   tužiocu,   zbog   osnovane   sumnje   da   je   počinio   krivično   djelo nedozvoljena trgovina. 

Portal Analitika