Društvo

KONJEVIĆ: Bošnjačka stranka je majkama garantovala doživotne naknade

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević optužio je Bošnjačku stranku i njenog visokog funkcionera Osmana Nurkovića da su odgovorni za ukidanje naknada za majke, jer su im garantovali da će biti doživotne. On je istovremeno istakao da je spreman da prihvati da je pogriješio u navodima da je novac od državne pomoći MA otišao za otplatu kredita prema Prvoj banci.
KONJEVIĆ: Bošnjačka stranka je majkama garantovala doživotne naknade
Portal AnalitikaIzvor

“Ukazivati na nezakonito razbacivanje sa dva miliona eura novca građana Crne Gore za gospodina Osmana Nurkovića možda jeste nebuloza. Ali za građane sigurno nije. Posebno nije za korisnice zakona o majkama kojima su on i Bošnjačka stranka koliko juče garantovali da će im naknade biti doživotne”, saopštio je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević, odgovarajući na navode ministra saobraćaja.

Konjević je naveo da se Bošnjačka stranka sada krije od stida što je majke obmanjivala od Rožaja, Bijelog Polja pa sirom Crne Gore.

“Na istoj sjednici Vlade kada su on i Bošnjačka stranka glasali o ukidanju ovog doživotnog prava majkama, gdin Nurković je odlučio da najvećem poreskom dužniku MA, koji duguje 15 miliona eura poreza, doda još dva miliona eura pomoći”, naveo je Konjević u pisanom saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, dodajući da ima za sve para sem za majke.

“Nema para za majke korisnice zakona, nema novca za dječije dodatke, ali ima za najveće poreske dužnike, je li ministre Nurkoviću? Stisnite političku petlju pa objavite tajnu informaciju o Montenegro Airlinesu koju ste predložili Vladi i zaključak povodom te informacije. Zašto je krijete po ladicama Vašeg kabineta? Uputite je javnosti pa neka se građani uvjere da li su dva  miliona data firmi koja duguje 15 miliona eura poreza i 18 miliona eura Aerodromima Crne Gore. Objavite i mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoći ako ga imate, a bili ste ga duzni obezbjediti shodno Zakonu o državnoj pomoći i Poslovniku o radu Vlade”, poručio je potpredsjednik SDP-a.

On je rekao da Nurković krije informacije jer ne zna da je prekršen Zakon o državnoj pomoći i da su novac građana dali najvećem poreskom dužniku iz tekuće rezerve Budžeta Crne Gore. 

“I nije najvažnije kojoj banci su ta sredstva proslijeđena, spreman sam taj dio pogreške i prihvatiti, već Vaša namjera da krijete od građana gdje nezakonito trošite njihov novac.  Nakon što ste obmanuli majke korisnice zakona, sada pričate neistine svim građanima Crne Gore.Na kraju ministre Nurkoviću, barem zbog moralne obaveze prema majkama korisnicama prava iz Zakona, iz Rožaja i drugih opština objavite ove tajne materijale, možda vam crvenilo u licu prođe brze ako ih budete gledali u oči zbog neistina koje ste im pričali”, zaključio je Konjević.

 

 

Portal Analitika