Politika

Brajović: Ponavljanje izbora je notorna glupost

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je pozvao još jednom poslanike koji bojkotuju parlament da se vrate u skupštinske klupe.
Brajović: Ponavljanje izbora je notorna glupost
Portal AnalitikaIzvor

„Dođite i razgovaraćemo o bilo čemu ali nema uslovljavanja. Teza o ponavljanju izbora je notorna glupost, nema ponavljanja izbora“, rekao je Brajović gostujući na Radiju Crne Gore.

Skidanje imuniteta, Brajović doživljava kao priliku da poslanik dokaže nevinost.

„To što Skupština skine imunitet, ne znači da će poslanik biti procesuiran ni uhapšen“, dodao je Brajović.

Neodgovorno je, kaže, što DF govori o eventualnim nemirima. „Država je tu da spriječi takvo ponašanja a na njihove najave treba da reaguje tužilac“, poručio je Brajović.

Prvi čovjek Skupštine podržava rad Tužilaštva i ističe kako ini treba da rade svoj posao. „Oni ne treba da cijene političku situaciju nego da li je neko prekršio zakon“, rekao je Brajović odgovarajući na komentare u javnosti da Tužilaštvo radi po partijskoj liniji.

Očekuje da bi DF mogao nekulturnim ponašanjem da izazove problem tokom glasanja o skidanju imuniteta poslaniku Medojeviću ali vjeruje da će većina u Skupštini da obavi posao, onako kako se to očekuje od poslanika,

Izmjene Poslovnika o radu Skupštine zbog poslanika u posljednje vrijeme, Brajović očekuje tokom jula.

Današnje ponašanje manjeg dijela poslanika je, vjeruje Brajović, prouzrokovano dešavanjima u društvu.

Brajović podsjeća da smo imali smo neprimjerene scene u Parlamentu, prvo nakon ukidanja imuniteta poslanicima Mandiću i Kneževiću a onda prošle sedmice na Administartivnom odboru.

„Niko nije reagovao od velikih broja organizacija koja se bave takvim pitanjima. Nisu reagovali jer je stvorena klima da se na takve stvari ne reaguje“, kazao je predsjednik Skupštine.

Brajović kaže da ne smatra da sankcijama treba „utjerivati red“ u parlament ali da je vrijeme da se primjene oštrije sankcije. Na Kolegijumu je, dodaje, razmatran predlog DPS-a da se poslanici, koji krše Poslovnik, kazne novčano.

„Tokom jula očekuje izmjene Poslovnika“, kazao je on.

Antena M

Portal Analitika