Zanimljivosti

Umjetnica nacrtala grafit na površini od 2.500 kvadrata

Mlada brazilska umjetnica Luna Bušineli naslikala je grafit “Priče“ na zidu površine 2.500 metara kvadratnih i kandidat je za Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji najveći grafit koji je napravila žena.
Umjetnica nacrtala grafit na površini od 2.500 kvadrata
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Rija Marselo Krivela organizirao je svečanost povodom otvaranja grafita koji je mlada umjetnica (19) naslikala na zidu škole u tom gradu, a u okviru gradskog projekta uljepšavanja fasada i zidova.

Ističući kako je umjj+etnica Bušineli grafit nacrtala za 45 dana i koristila tonu boje, gradonačelnik Krivela je rekao da je ponosan na nju i da se nada da će to djelo biti uvršteno u Ginisovu knjigu rekorda.

“Ovaj lijep projekat grad nije koštao ništa jer je mlada umjetnica ponudila besplatno da to uradi i sklopili smo odličnu saradnju“, rekao je.

Direktor kancelarije Gradske uprave za obrazovanje u Riju Sesar Benjamin najavio je da će u nastavku projekta grafitima biti ukrašene fasade još 19 škola.

Idejni tvorac projekta umjetnica Bušineli je kazala da baš i ne voli velike promocije njenih radova, već da to radi kako bi ispričala neke od svojih snova.

Izvor: N1

Foto: AP

Portal Analitika