Abiznis

Poreska uprava: U julu konkurs za 50 radnika

Poreska uprava će za mjesec raspisati javni oglas za prijem 50 novih radnika, najavio je direktor ove ustanove Miomir M. Mugoša i najavio formiranje 11 novih organizacionih jedinica unutar Poreske uprave.
Poreska uprava: U julu konkurs za 50 radnika
Portal AnalitikaIzvor

Kadrovi

- Dio zaposlenih smo ispratili u penziju, a neka radna mjesta ukinuli. Uz to smo spojili značajan broj radnih mjesta i stvorili prostor za zapošljavanje 50 novih radnika. Javni oglas biće raspisan za mjesec dana – najavio je Mugoša.

Formiranje novih jedinica će povećati funkcionalnost i operativnost Poreske uprave.

- Zamislite da Poreska uprava nije imala sektor za ljudske resurse, unutrašnju kontrolu, analizu rizika… Nijesmo imali ni sektor za upravljanje dugom, a dug nam je 600 miliona eura – objašnjava on.

Ako je to sve tako, kaže, onda je potpuno jasno koliki iskorak očekujemo kroz novu organizacionu strukturu.

14 miliona za reformu

- Ugovor o zajmu od 14 miliona eura sa Svjetskom bankom trebalo bi da bude potpisan u julu. Vlada je na prethodnoj sjednici dala saglasnost. Novi informacioni sistem će Poreskoj upravi stvoriti pretpostavku za nastavak reforme. Ako Poresku ne reformišemo, organizacionu strukturu ne ojačamo i kadrovski se ne obnovimo nema adekvatne borbe protiv sive ekonomije - ocijenio je direktor Poreske uprave.

Mugoša smatra da se kroz reforme, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu, možda napušta jedan stari imidž da poreske uprave budu represivni organi.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika