Politika

Knežević: Prijetnje Etičkim kodeksom jeftini pokušaj skretanja pažnje

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je za Pobjedu da prijedlog DPS-a, da se za nedolično ponašanje poslanici kažnjavaju i do pola plate, predstavlja pokušaj skretanja pažnje sa glavnih socioekonomskih problema u Crnoj Gori.
Knežević: Prijetnje Etičkim kodeksom jeftini pokušaj skretanja pažnje
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjeda ranije objavila, Demokratska partija socijalista završila je i predala Kolegijumu Skupštine svoj prijedlog izmjena i dopuna Etičkog kodeksa, kojim se uvode novčane kazne za nedolično ponašanje poslanika, i to od 30 do 50 odsto od zarade. To je ranije za naš list kazala poslanica DPS-a Aleksandra Vuković, koja je učestvovala u izradi novog Kodeksa.

Komentarišući ovaj prijedlog, Knežević je potez DPS-a nazvao prijetnjom.

– Prijetnje Etičkim kodeksom, koje ovih dana upućuje poslanica iz DPS-a koji nosi šešir, doživljavam kao patetično jeftini pokušaj skretanja pažnje sa glavnih socioekonomskih problema u koje je država zapala zahvaljujući upravo ovoj poslanici i njenim kolegama koji su u parlamentu izglasali toliko antidržavnih i antigrađanskih zakona da je pravo čudo da ova država još postoji – rekao je on.

Knežević navodi da, ukoliko bi se stvarno primjenjivao Etički kodeks, onda bi, kako je kazao, DPS ostao bez i jednog poslanika, jer bi u normalnim i demokratskim državama oni bili predmet ozbiljnih sudskih procesa.

– Ovako, poslanici ostaje da prekraćuje svoju melanholiju pisanjem i dopisivanjem Kodeksa koji za mene imaju težinu taman koliko i njena kapa na glavi. Jer će jednog dana zajedno sa svojim kolegama saznati da je mnogo efikasniji narodni kodeks koji im građani pišu svakog dana i koji će se mnogo brže nego što oni misle primijeniti na svakog od njih u pravnoj državi, u skladu sa Ustavom i zakonima koji su gazili od tepiha u holu Skupštine – poručio je Knežević.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika