Abiznis

Nurković: Konjevićeve tvrdnje obične nebuloze

Izjave gospodina Konjevića su obične nebuloze i populistička priča, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, komentarišući, u izjavi Radiju Crne Gore, današnje obraćanje potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića u kome je Nurkovića optužio da je, nedavno, Montenegro Erlajns dodijelio pomoć od dva miliona eura, kako bi ta kompanija izmirila obaveze prema Prvoj banci.
Nurković: Konjevićeve tvrdnje obične nebuloze
Portal AnalitikaIzvor

"Ni o kakvoj se državnoj pomoći ne radi", kazao je Nurković.

Naravno, sa problemima sa kojima se suočava Montenegro Erlajns se suočavamo ozbiljno, rekao je ministar saobraćaja.

"Da su gospodin Konjević i njegovi partijski drugovi radili posao kako treba, vjerovatno MA ne bi bio u problemima i mi ne bi radili na tom poslu i trenutno ne bi rješavali probleme i dubioze sa kojima se taj subjekt suočava", kazao je Nurković.

On je naglasio da, ukoliko specijalnom tužiocu Milivoju Katniću budu potrebne informacije i dokumentacija, on će ih tražiti "i mi ćemo je, naravno, dostaviti".

Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, Vlada je zbog održivosti sistema pomogla Montenegro Erlajnsu kako bi izmirio kredit kod Hipotekarne banke, a ne kod Prve banke, kako je danas funkcioner SDP-a Raško Konjević optužio ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića.

Portal RTCG

Portal Analitika