Fudbal

Pukla ljubav Juventusa i Alvesa

Pojavilo se kao grom iz vedra neba, pa je izgledalo da se kriza smiruje, a onda je sve otišlo dođavola! Pukla je Juventusova i Alvesova ljubav, samo godinu dana pošto su ušli u romansu.
Pukla ljubav Juventusa i Alvesa
Portal AnalitikaIzvor

Dani Alves je po hitnom postupku tražio od svojih menadžera da se što prije nađu sa upravom Juventusa i dogovore njegov odlazak iz Torina, tvrdi italijanski Skaj.

Odjeknulo je jako prije dva dana da je Mančester Siti bacio mamac i ponudio 5.700.000 eura Staroj dami za obeštećenje. To je samo dodalo ulje na vatru prvobitne informacije da je Alves postavio ultimatum italijanskom šampionu da mu ponudi garantovani ugovor do 2019. godine, što je Bepe Marota nedugo zatim i učinio. Ali, onda se sve raspalo u paramparčad.

I to sve zbog Paula Dibale i kopački Barselone.

Naime, prije samo tri dana Dani Alves je u mikrofon jedne lokalne brazilske televizije izgovorio kako je razgovarao sa Dibalom i Argentincu predočio mu da će kad-tad morati da ode iz Juventusa ukoliko želi da napreduje u karijeri. To je, navodno, izazvalo oštru reakciju Juventusove uprave, što je dodatno poguralo Brazilca ka konačnoj odluci.

Nedugo zatim Alves kao da je poželio da pecne Juventus još jače, pa je na društvene mreže okačio fotografiju kopački koje je nosio kao igrač Barselone tokom finala Lige šampiona 2015. godine, kada se katalonski velikan popeo na evropski tron i to ubjedljivom pobjedom nad Juventusom. Mada je ubrzo povukao fotografiju, bila je to kap koja je prelila čašu i izgleda zauvijek posvađala Juventus i Alvesa.

Juventus je spreman da pusti Brazilca, ali ne bez dobre naknade. Navodno, pomenutih 5.700.000 eura nije dovoljno, Juve hoće još, a Siti, odnosno Pep Gvardiola, svim silama želi da obnovi saradnju sa Alvesom.

Portal Analitika