Rukomet

XVIII Rukometni kamp "Šampion" Lovćen 2017 na Ivanovim Koritima

Rukometni savez Crne Gore organizovaće XVIII Kamp „Šampion“ Lovćen 2017 na Ivanovim Koritima za najtalentovanije djevojčice i dječake, članove pionirskih i kadetskih reprezentativnih selekcija, kao i za igračice i igrače iz Crne Gore i regiona koji će se samofinansirati.
XVIII Rukometni kamp "Šampion" Lovćen 2017 na Ivanovim Koritima
Portal AnalitikaIzvor

Kamp će se održati od 2. do 29. jula (u tri smjene) u terminima:

I SMJENA: od 2. do 11. jula: Pionirska muška reprezentativna selekcija, igrači rođeni 2002. i mlađi (br. igrača 25). Pionirska ženska reprezentativna selekcija, igračice rođene 2004. i mlađe (br. igračica 25).

II SMJENA: od 11. do 20. jula: Kadetska muška reprezentativna selekcija, igrači rođeni 2000. i mlađi (br. igrača 25). Pionirska ženska reprezentativna selekcija, igračice rođene 2002. i mlađe ( br. igračica 25).

III SMJENA: od 20. do 29. jula, predviđena je za slobodnu prijavu na samofinansiranje mladih talentovanih igrača/ica koji nijesu obuhvaćeni spiskom selektora, kao i za pionire/ke i kadete/kinje selekcija država iz regiona.

U okviru strateškog programa Rukometnog saveza Crne Gore naglašen je značaj rada na kampu „Šampion”, kao važnog uslova za razvoj rukometnog sporta u državi.

rkamp2

Program stručnog rada realizovaće istaknuti treneri, koji su se dokazali u stvaranju vrhunskih rukometaša u svojim klubovima i reprezentativnim selekcijama. U stručno - pedagoškom radu trenerima će biti na usluzi, kao demonstratori, vrhunski rukometaši/ce.

Savremenom dijagnostikom utvrdiće se morfološke karakteristike, te motoričke i funkcionalne sposobnosti. Programski  ciljevi i zadaci usmjereni su potom, shodno uzrastu, ka obuci i usavršavanju novih individualnih tehničko - taktičkih aktivnosti; učenju grupnih i kolektivnih taktičkih aktivnosti napada i odbrane sa situacionim i kompleksnim vježbama. Mladi igrači steći će, s obzirom na to da su treninzi na kampu drugačiji nego u klubovima, potpuno novo iskustvo, jer se u njima prožimaju učenje, igra i takmičenje.

Prateći sadržaji stručnog programa obavezni za polaznike Kampa su: pravila rukometne igre, kurs engleskog jezika, osnovni kurs računara, izleti. Po izboru je posjeta muzejima i Galeriji savremene umjetnosti na Cetinju, kulturno - zabavni sadržaji i razna takmičenja.

rkamp3

I ovog ljeta, djeca iz Kampa, imaće priliku da se druže sa reprezentativcima/kama - osvajačima medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, kao i Olimpijskih igara. Takođe, cilj rada na kampu je da se u ambijentu punom zelenila i svježeg planinskog vazduha polaznicima poboljša opšti zdravstveni status, te da mladi igrači  kroz treninge, takmičenje i druženje stiču naviku na timski rad i život u sportskom kolektivu; da svoje slobodno vrijeme provedu u druženju i zabavi iskazujući svoja posebna znanja, sposobnost i kreativnost.

Boravak u Rukometnom kampu ''Šampion'' uvjeriće mlade rukometaše da su zdravlje i sport jedina alternativa drogi, alkoholu, pušenju, dosadi, agresivnom ponašanju i pogrešnim životnim vrijednostima. Praktično svi crnogorski reprezentativci/ke, prošli su obuku u našem Kampu.     

Portal Analitika