Društvo

Otvorena humanitarna izložba suvenira

U holu upravne zgrade Societe Generale banke Montenegro otvorena je humanitarna izložba suvenira i rukotvorina osoba sa invaliditetom, članova nikšićkog Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju.
Otvorena humanitarna izložba suvenira
Portal AnalitikaIzvor

Posjetioci, klijenti i zaposleni banke će tokom narednih sedam dana moći otkupiti suvenire po simboličnim cijenama, od jedan do pet eura, i time donirati sredstva ovom udruženju i njegovim članovima.

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju osnovano je 1991.godine radi unaprjeđenja kvaliteta života djece i omladine ometene u razvoju.

Prilikom otvaranja ove izložbe, u ime udruženja, gospođa Miluša Cica Žugić je izjavila:

«Radujemo se saradnji sa Societe  Generale bankom Montenegro koja je i ovom, kao i prethodnim akcijama, dokazala da je društveno odgovorna kompanija, koja svoj uspjeh gradi na odgovornom odnosu prema svojim klijentima i građanima Crne Gore, pokazujući svoju humanost i brigu prema ranjivim kategorijama društva.

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju je prepoznato u javnosti Crne Gore po zaštiti prava osoba sa invaliditetom i pružanju socijalnih  servisa podrške djeci i mladima sa invaliditetom.

Sredstva prikupljena u ovoj akciji biće veoma značajan doprinos aktivnostima Udruženja  i svijetao primjer  dobre saradnje organizacija civilnog društva sa privrednim i privatnim sektorom.  Ovo je prilika i da promovišemo zapošljavanje osoba sa invaliditetom  koje prave divne suvenire i pokušavaju da budu korisni članovi društva i žive od svog rada. »

Ova izložba upriličena je kao dio globalne inicijative Societe Generale Grupe na temu građanske solidarnosti (Citizen Commitment Time). Societe Generale banka Montenegro se svake godine kroz razne društveno odgovorne i volonterske aktivnosti priključuje ovoj inicijativi.

“Drago nam je što će naši zaposleni i klijenti banke, kroz ovu izložbu, i ove godine pokazati svoju solidarnost. Societe Generale banka Montenegro je poznata kao institucija koja u svom poslovanju njeguje principe društvene odgovornosti. Naše kolege su svjesni značaja građanske solidarnosti i volontiranja, što su i prethodnih godina dokazali na djelu, pa se nadam da će i ove godine, zajedno sa našim klijentima donirati značajan iznos nikšićkom Udruženju za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju. Ovom prilikom bismo željeli da se zahvalimo Turističkoj organizaciji Plužine, odnosno Parku prirode Piva, koji su ustupili izložbene štandove za prezentaciju suvenira i time doprinijeli dobroj organizaciji događaja. “ – izjavila je Slađana Radović portparol banke.

 

 

Portal Analitika