Crna hronika

Kolašinac osumnjičen da je oštetio Upravu za šume za 4.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.
Kolašinac osumnjičen da je oštetio Upravu za šume za 4.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su 16. juna 2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M.(31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je, kako se sumnja, ovo djelo počinio tokom decembra 2016. godine, na način što je, kao odgovorno lice u pravnom licu d.o.o. „Kompast - COM“ zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom,  protivzakonito prodao drugom licu 36,19m3 čamove građe, ukupne vrijednosti 4.000 eura.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, ovu bespravno posječenu građu u državnoj šumi Opštine Kolašin, uz falsifikovanu propratnicu sa ovjerenim pečatom navedenog pravnog lica, bespravno označio šumskim žigom koji nije u upotrebi Uprava za šume – PJ Kolašin od 10.05.2010. godine i zatim je protivzakonito prodao.

B.M. je na ovaj način, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.000 eura na štetu Uprave za šume Crne Gore.

Portal Analitika