Crna hronika

Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću pritvor do 30 dana

Davoru Zlatičaninu (24), Gledisu Čekaju (34) i Đorđiju Šunjeviću (54) određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su redaru Demokratskog fronta Dejanu Gojkoviću nanijeli teške tjelesne povrede.
Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću pritvor do 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

Odluku je donio sudija za istragu Osnovnog suda Miladin Pejović. Prema riječima branioca trojice osumnjičenih, advokata Lazara Akovića, njegovim klijentima je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke. On je najavio da će podnijeti žalbu na ovakvu odluku suda. Aković je ranije istakao da incidentna situacija koja se dogodila nema političku pozadinu.

Verbalni sukob, a potom i tuča desili su se u četrvrtak u 14.30 časova na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice. Obračun se nastavio i u krugu Kliničkog centra gdje je Nikezić došao da zatraži medicinsku pomoć zbog povreda nastalih u centru grada. Nakon incidenta uhapšeni su Zlatičanin, Čekaj, Šunjević, koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa jedne strane, i Gojković i Nikezić na drugoj strani.

Gojković i Nikezić su nakon saslušanja pušteni na slobodu. Povod za izbijanje sukoba, kako je Pobjeda objavila, bio je kada su redari DF-a Gojković i Nikezić u centru grada dobacivali Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću: „Đe ste, Vračani“. Bilo je i dobacivanja određenih pogrdnih riječi na račun mjesta (Vraka, Albanija) iz kojeg su Zlatičanin, Šunjević i Nikezić prije više od dvije i po decenije došli u Crnu Goru.

Pobjeda

Portal Analitika