Fudbal

Atletiko hoće Kostu, Kosta hoće u Atletiko, ali...

Antonio Konte je brutalno odjavio Dijega Kostu SMS porukom i obavijestio ga da na njega više ne računa, ali je istovremeno učinio medveđu uslugu svom klubu. Sada svi znaju da Čelsi mora da proda Španca, uslovi više nisu isti kao kada se pominjalo da će Kosta biti proda 60.000.000 ili 70.000.000 eura.
Atletiko hoće Kostu, Kosta hoće u Atletiko, ali...
Portal AnalitikaIzvor

Od transfera u Kinu, po svemu sudeći nema ništa, a kao najvjerovatnija opcija za kontroverznog napadača se pominje Ateltiko. Simeone želi da vrati golgetera na Visente Kalderon, ali pod dva uslova. Da plati isto onoliko za koliko ga je prodao Plavcima, da ga oni zadrže u klubu šest mjeseci i da ga ne koriste u Ligi šampiona.

Kosta je već dao pristanak, ali je problem što transfer ne može da se obavi ovog ljeta zbog zabrane registracije novih igrača koju Atletiko ima do 1. januara. Tačnije, Madriđani mogu da ga kupe, ali on do nove godine ne bi mogao da igra.

Spremni su da plate 30.000.000 eura Čelsiju za obeštećenje plus dodatnih 8.000.000 eura kroz bonuse u zvaisnosti od Kostinog učinka. Podsjetimo, Čelsi je prije tri godine platio Kostu 38.000.000 eura Jorgandžijama.

Simeoneov uslov je da Čelsi zadrži Kostu do 1. januara i da ga održava u formi. Teško je povjerovati da će Čelsi pristati na ovo jer Konte jedva čeka da vidi Kosti leđa. Takođe, Madriđani insistiraju da Kosta ne bude na Čelsijevom spisku igrača za Ligu šampiona, kako bi u drugom dijelu eltinog takmičenja na proljeće mogli da računaju na njega.

Pominje se i opcija da Kosta prvi dio sezone odigra u Milanu kao pozajmljen igrač, pomogne Rosonerima da se vrate na pobjednički kolosjek, a da onda ode u Atletiko. U tom slučaju bi Rosoneri i Madriđani podijelili troškove njegove plate.

Kosta je već pristao na Atletikove uslove, čeka se odgovor Čelsija...

Portal Analitika