Politika

Predstavnici mladih u GO SNP: Neshvatljivo da glavni odbor odlučuje na elektronskoj sjednici

Prosto je neshvatljivo da u najtežem periodu od svog postojanja vrh naše partije po pitanjima od sudbinskog značaja odlučuje na elektronskoj sjednici Glavnog odbora. Ne ulazeći u motive i namjere za takav način rada slutimo da se ovakvim postupanjem SNP uvodi u još dublju unutarpartijsku krizu, ocijenili su predstavnici mladih u GO SNP-a.
Predstavnici mladih u GO SNP: Neshvatljivo da glavni odbor odlučuje na elektronskoj sjednici
Portal AnalitikaIzvor

-Slijedeći izvorne principe naše partije ne pristajemo na ovako dirigovano odlučivanje koje nanosi veliku štetu jedinstvu SNP-a i nećemo učestvovati u istom. Posljednji je trenutak da prestanu inaćenja i preglasavanja unutar SNP-a, da se najozbiljnije sagleda trenutno stanje i uzroci koji su doveli do ovoga i da se u tolerantnoj i korektnoj atmosferi stvore demokratski preduslovi za održavanje partijskog kongresa na kome bi se izabralo novo rukovodstvo i utvrdila strategija za oporavak partije. Jedino takvim načinom se moze povratiti nekadašnji ugled SNP-a. To neće biti moguće ako zadržavanje partijskih funkcija po svaku cijenu i dalje bude preče od budućnosti partije. Smatramo da je neophodno podmlađivanje stranke i to na svim nivoima, kako bi se unijela nova energija. Glas mladih nije nikada bio potrebniji SNP-u i zato naglašavamo da je potpuno uključivanje mladih u sve faze partijskog odlučivanja neizostavna potreba- ističe se u saopštenju koje potpisuje 15 mladih funkcionera partije, među kojima su i članovi Glavnog odbora.

Zbog svega navedenog pozivaju sve članove SNP-a, a naročito funkcionere, da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se našla ta partija i da sve svoje sujete i lične razmirice ostave po strani kako bi svi zajedno dali doprinos povratku jedinstva i time osigurali dalju budućnost SNP-a.

Potpisnici saopštenja su Dušan Jović, predsjednik Asocijacije mladih SNP Pljevlja, odbornik u SO Pljevlja i član GO SNP CG, Zoran Tomić, predsjednik Asocijacije mladih SNP Nikšić, Violeta Dondić, potpredsjednica Asocijacije mladih SNP Plužine i odbornica u SO Plužine, Nikola Milićević, odbornik u SO Žabljak, Aleksa Kankaraš, član GO SNP CG iz Nikšića, Ivan Radević, predsjednik Asocijacije mladih SNP Berane, član IO GO i GO SNP CG, Jasna Knežević, sekretar IO OO SNP Berane, odbornica u SO Berane i član GO SNP CG, Srđan Stojanović, predsjednik Asocijacije mladih SNP Ulcinj i član GO SNP CG, Dragana Mirović, član GO SNP CG iz Ulcinja, Anđela Bojović, član IO GO i GO SNP CG i odbornica u SO Berane, Milosava – Mira Paunović, član GO SNP CG i odbornica u SO Berane, Marija Radinović, član GO SNP CG iz Podgorice, Dejan Mešter, član GO SNP CG iz Podgorice i  Mladen Stijović, član GO SNP CG iz Berana i Boris Bućković, član GO SNP CG i odbornik u SO Berane.

Portal Analitika