Društvo

Primopredaja dužnosti u Rotari klubovima, Milena Durutović na čelu Rotari kluba Podgorica

Na prigodnoj svečanosti u hotelu Hilton u Podgorici, na kojoj je prisustvovalo preko 130 Rotarijanaca i prijatelja, obilježen je početak nove rotarijanske godine, ceremonijom primopredaje dužnosti predsjednika u svim Rotari i Rotarakt klubovima u Crnoj Gori.
Primopredaja dužnosti u Rotari klubovima, Milena Durutović na čelu Rotari kluba Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Rotari je jedna od najvećih humanitarnih organizacija na svijetu sa 1.200.000 elitnih članova zajednice okupljenih oko ideje podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama humanizma, plemenitosti i prosperiteta. Jedan je od osnivača Ujedinjenih Nacija i jedina nevladina organizacija sa stalnom stolicom u UN.

Umjesto dosadašnjeg Predsjednika Rotari kluba Podgorica Saše Radičevića, dužnost je preuzela Milena Durutović. RC Podgorica naredne rotarijanske godine slavi 20 godina od osnivanja, od kada u istoriji Crne Gore prvi put i egzistira Rotari pokret.

Budvanski Rotari klub umjesto Zorana Lazovića, predstavljaće Vladimir Bulatović, a bjelopoljski Rotari klub umjesto Miodraga Bata Bakića, predvodiće Almas Čekić, dok je u Pljevljima poziciju predsjednika umjesto Radana Lauševića, preuzeo Ljubiša Ćurčić. U Rotari klubu Ulcinj umjesto dosadašnjeg predsjednika Petra Delića ubuduće će predsjedavati Gani Resulbegović, a u Baru umjesto Srđana Grgića predsjedavaće Željko Karanikić.

Svečanosti je prisustvovao sadašnji Guverner Distrikta Crna Gora i Srbija Velibor Zolak i budući Bane Ranđelović, član Rotari kluba Niš Konstantin Veliki.

Svečanost je obilježio i film o istorijatu nastanka rotarijanstva u Crnoj Gori, predstavljanje aktivnosti nove energije rotarijanstva, Rotarakt kluba Podgorica i nastup violinista, rotarijanca Mirana Begića i rotaraktovca Igora Pejovića.

Portal Analitika