Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • PORUČNIK MILIJA ČABARKAPA : Podizanje zastave pred sjedištem NATO, pružilo mi je istinski uzvišen osjećaj

PORUČNIK MILIJA ČABARKAPA : Podizanje zastave pred sjedištem NATO, pružilo mi je istinski uzvišen osjećaj

U crnogorskoj istoriji uvijek je bila čast biti gardista – tako je bilo i u ovom istorijskom trenutku, kada je Crna Gora dobila priliku da postane članica najmoćnijeg vojno-političkog saveza, kazao je u razgovoru za PinkM portal poručnik Milija Čabarkapa, koji je zajedno sa Mirkom Vukovićem podigao zastavu Crne Gore ispred sjedišta NATO u Briselu. Prilika da učestvuje u ovom važnom događaju pružila mu je, kako nam je rekao, istinski uzvišen osjećaj.
PORUČNIK MILIJA ČABARKAPA : Podizanje zastave pred sjedištem NATO, pružilo mi je istinski uzvišen osjećaj
Portal AnalitikaIzvor

– To je bio uzvišen osjećaj, koji me je ispunio ponosom. Pamtiću, siguran sam, cijelog života taj momenat koji će biti ubilježen u crnogorskoj istoriji. Biti dio ceremonije ispred svih predstavnika NATO-a, je jedinstvena prilika. Bili smo potpuno svjesni da u tom momentu stajemo rame uz rame sa najrazvijenijim zemljama svijeta i postajemo dio jedne ugledne i uticajne porodice – kazao je Čabarkapa.

Kako navodi, svjestan je da ulazak Crne Gore u NATO predstavlja bitan preduslov za stabilnost i bezbjednost kompletnog regiona, posebno imajući u vidu sve bezbjednosne izazove sa kojima se naš region suočava.

– Imamo mogućnost da zajedno gradimo stabilnost u međunarodnoj zajednici, te da kao punopravna članica Alijanse aktivno utičemo u procesu donošenja odluka. Naravno, za sve mlade generacije je dobro što će imati priliku da se usavršavaju na najvišem nivou, u vojnom i bezbjednosnom domenu – zaključio je Čabarkapa.

Pink M 

Portal Analitika