Fudbal

Je li Ronaldo ovom sitnicom najavio definitivni odlazak?

U Madridu vlada totalna panika. Nakon što je Kristijano Ronaldo (32) sredinom neđelje senzacionalno izjavio da želi da ode iz Reala, Florentino Perez i društvo smišljaju šta i kako dalje.
Je li Ronaldo ovom sitnicom najavio definitivni odlazak?
Portal AnalitikaIzvor

Portugalac je navodno ogorčen odnosom kluba prema njemu nakon što se pojavila priča da je pod istragom zbog utaje 14,7 miliona eura poreza, no španski list As objavio je da je Ronaldo još prije dva mjeseca odlučio da odlazi, ali ga je agent Mendeš nagovorio da se strpi s izjavama do kraja sezone.

No, upravo bi Mendeš mogao biti ključna osoba u Ronaldovom transferu budući da je riječ o menadžeru Žoze Murinja i jako dobrom "prijatelju" Mančester Junajteda. Kako piše The Sun, Florentino Perez bi se ovih dana trebalo sastati sa Mendešom kako bi dogovorili model Ronaldovog odlaska iz Reala. Iako je Ronaldova klauzula postavljena na nevjerovatnih milijardu dolara, Real bi navodno pristao na 200 miliona eura nakon što je Ronaldo rekao da više nema namjeru da igra u Madridu.

Oni koji pomno prate svaki Ronaldov mig, zaključili su da je i Portugalčeva promjena profilne fotografije na Instagramu dodatni znak da je definitivno raskrstio sa španskim klubom. Ronaldo je svoju sliku u dresu Reala zamijenio onom u dresu Portugala što je protumačeno kao još jedna potvrda njegovog odlaska, iako Portugal danas igra na Kupu konfederacija.

Bivši Realov predsjednik Ramon Kalderon je u intervjuu za The Sun rekao da Ronaldo sigurno neće ići u Kinu ili SAD, a engleske kladionice su već objavile koeficijente na njegovu sljedeću destinaciju. U toj opkladi "favorit" je upravo Junajted. Na taj transfer koeficijent je 2,75, dok je na prelazak u PSŽ koeficijent 8,00. Ipak, kladionica Sky Bet vjeruje da će Ronaldo ipak ostati u Realu na šta je koeficijent samo 1,35.

Portal Analitika