Rukomet

CRNA GORA na EP!!! Božović junak remija sa Rusijom!!!

Crnogorski rukometaši odigrali su neriješeno u Moskvi 27:27 (16:11) u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i kao drugplasirani u grupi plasirali se na šampionat Starog kontinenta, koji se naredne godine igra u Hrvatskoj.
CRNA GORA na EP!!! Božović junak remija sa Rusijom!!!
Portal AnalitikaIzvor

U dramatičnom meču izabranici Dragana Đukića uspjeli su hrabrom igrom da izbore plasman na još jedno veliko takmičenje. Junak meča je bio sjajni Miloš Božović, koji je dao ključne golove za preokret u finišu meča, pošto su "lavovi" tokom cijele utakmice jurili rezultatski zaostatak. Rusija je u većem dijelu meča bila u vođstvu, a na poluvremenu imala je i pet golova prednosti.

Crna Gora je kvalifikacije završila sa dva trijumfa, tri remija i porazom. Bez pobjednika završen je i prvi međusobni duel u Baru 24:24. 

Crnogorski rukometaši upisali su pobjede protiv Slovačke u Bijelom Polju 31:30 i Švedske u Nikšiću 28:24. Bez pobjednika završen je duel sa Slovačkom u Hlohovecu 27:27, a jedini poraz doživjeli su od Švedske 36:21. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vuko Borozan sa sedam, dok su po gol manje postigli Miloš Vujović i Miloš Božović.

U ruskom timu po šest pogodaka postigli su Dmitrij Kovaljev i Dmitrij Kiseljev.

Crna Gora će četvrti put igrati na šampionatu Evrope.

rukometasistats
Portal Analitika