Crna hronika

Lišen slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja; sumnjiči se i za nasilje u porodici

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode M.L. (58) iz Bara, kod kojeg su u kući pronašli i oduzeli automatsku pušku i pištolj sa okvirima i municijom. Osim za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, M.L. se sumnjiči i da je počinio krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.
Lišen slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja; sumnjiči se i za nasilje u porodici
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Bar su postupili po anonimnoj prijavi da se u naselju Bjeliši, u kući ovog lica, dešava porodično nasilje. U kući je zatečena V.L. koja je izjavila da je nad njom vršeno fizičko nasilje i zlostavljanje od strane supruga M.L. Ona je potom zbog  vidljivih povreda upućena na ukazivanje ljekarske pomoći u Opštu bolnicu u Baru.

Daljom obradom predmeta došlo se do sumnje da M.L. u kući krije vatreno oružje u ilegalnom posjedu. Policijski službenici su zatim u kući pronašli i oduzeli pištolj marke „VZOR“ cal 7,65 mm sa dva okvira i municijom istog kalibra i automatsku pušku „M70“ cal 7,62 mm sa preklapajućim kundakom i dva okvira u kojim se nalazila municija.

M.L. je lišen slobode i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Oružje sa okvirima i municijom će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

img-2504
Portal Analitika