Crna hronika

NOVA objavila snimak upada u njene prostorije; MANDIĆ: Mir je nedjeljiv (VIDEO)

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić uputio je saopštenje javnosti povodom incidenta sa redarima DF-a i objavio snimak upada grupe građana u prostorije NOVE. Podsjetimo, osnovna tužiteljka Zorica Milanović odredila je tužilačko zadržavanje do 72 sata trojici osumnjičenih da su redaru DF-a prekjuče nanijeli teške povrede. Policija je ranije saopštila da sukob nema političku pozadinu.
NOVA objavila snimak upada u njene prostorije; MANDIĆ: Mir je nedjeljiv (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

„Prethodna dva dana čuli su se stavovi da je naša reakcija na najnoviji režimski napad pretjerana a tvrdnja da vlast provocira građanske sukobe neoprezna i nepotrebna. Svjesni smo činjenice da su te ocjene, koje su izražene od nekih medija, analitičara, kao i dijela opozicionih političara, bile dominantno zasnovane na saopštenjima režima kojima su se od javnosti skrivale činjenice koje najbolje svjedoče o dramatičnosti situacije u kojoj se nalazi Crna Gora. Naime, režim pokušava da najbrutalniji fizički upad u prostorije jedne političke stranke u istoriji višepartizma CG, sakrije pričom o bezazlenom incidentu između dva pripadnika obezbjeđenja Andrije Mandića i tri slučajna prolaznika. Zbog toga smo odlučili da javnost upoznamo sa snimkom upada devet osoba u prostorije Nove srpske demokratije.  Mi smo uspjeli da sa ovog snimka identifikujemo Gledisa Čekaja, albanskog narko dilera za koga procjenjujemo da je bio vođa grupe. Oni su, nakon vandalskog napada na prostorije NSD-a, pojačani još nekolicinom, ispred urgentnog centra na mučki i podao način napali Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića", naveo je Mandić u saopštenju.

On je pozvao sve stranke, medijske kuće ili NVO, da razmisle kako bi reagovali da se ovakav teror sprovodi mjesecima nad njima i da su ovako brutalno napadnuti u svojim prostorijama.

"Kad odgledate snimak, pomislite na trenutak da se radi o prostorijama DPS-a ili neke od opozicionih stranaka, ili ne daj Bože nekog medija. Kakve bi bile reakcije DPS-a, SDP-a, Demosa ili Demokrata? A, tek, Vijesti, Pobjede ili Pink TV-a… Sigurno slične ili još oštrije od naših. Znajući kako funkcioniše ova država, obavijestili smo javnost da ništa ne očekujemo od policije. Odavno smo shvatili  da sami moramo brinuti o svojoj bezbjednosti. Danas predstavljamo snimak samo da bi građani mogli da se uvjere u intenzitet ostrašćenosti i ispolitizovanosti crnogorskih institucija", poručio je Mandič.

Politika DF je, kako je naveo, politika mira, a metodi koje koristimo su nenasilni, dok Milu Đukanoviću i još nekima iz režima, kojima vlast izmiče iz ruku, odgovara izazivanje sukoba u Crnoj Gori. 

"Bosanskohercegovačka tragedija je otpočela ubistvom srpskog svata u Sarajevu i taj pojedinačni zločin iza koga su stajale režimske strukture BiH, upalio je požar sukoba koji je zahvatio tu jugoslovensku Republiku i unesrećio  na stotine hiljada ljudi. To je put kojim ne treba da ide niko u Crnoj Gori, pa smo zbog toga javno pozvali crnogorski režim i paradržavne kriminalne strukture da odustanu od napada na DF. Upravo su naša obraćanja energična mjera u odbrani mira.  Mi smo politička organizacija koja je brutalno napadnuta, naši ljudi se nevini nalaze u zatvoru, lideri se hapse i  montiraju im se sudski politički procesi dok su fizičkim napadima i povređivanjima izloženi članovi našeg političkog saveza. Mir je nedjeljiv i neprihvatljivo je ponašanje da se organizovani masovni državni teror vrši nad DF-om, najjačom opozicionom političkom grupacijom", istakao  je Mandić i dodao:

"Crna Gora se nalazi u teškoj i dubokoj krizi i njeno rešenje mora da bude političko a ne nasilno kako žele pojedini režimski krugovi“, navodi se u saopštenju Andrije Mandića.

Portal Analitika