Fudbal

Milan zvanično: Nema cijene za koju ćemo prodati Donarumu!

Sapunica oko Đanluiđija Donarume i dalje je glavna tema na Apeninima. Odluka mladog golmana da odbije novi ugovor u Milanu je potresla italijansku, ali i fudbalsku javnost širom Evrope.
Milan zvanično: Nema cijene za koju ćemo prodati Donarumu!
Portal AnalitikaIzvor

S obzirom da ima još godinu dana ugovora, postavljalo se pitanje šta će Milan uraditi sa njim. Izgleda da su Rosoneri spremni da rizikuju i izgube ga narednog ljeta bez obeštećenja, ali i da ga u narednoj sezoni pošalju na tribine kao negativan primjer svima koji bi izdali klub. Tu se Donaruma ništa ne pita, a stigla je i zvanična poruka iz kluba.

„Zvaničan stav kluba je da igrač nije na prodaju i da nećemo prihvatiti bilo kakvu ponudu za njega. Donaruma je za nas neprocjenjiv i zato nema cijenu“, rekao je Milanov generalni direktor Marko Fasone.

Milanov sportski direktor Masimilijano Mirabeli priznaje da je ova odluka Donarume potresla sve u klubu.

„Željeli smo da navijačima poklonimo novi simbol Milana i Điđo je imao sve preduslove da to postane. S obzirom na njegove godine, naša ponuda je bila enormna. Nudili smo mu 25.000.000 eura neto za pet godina što na bruto nivou košta klub 50.000.000 eura. Nudili smo mu i kapitensku traku... Sve ovo nas je ljudski pogodilo. Zato jer nije bilo pregovora, niti su oni željeli da pregovaraju. Ali svako bira svoju sudbinu. Marota je rekao da su zainteresovani? Začudilo bi me da je rekao nešto suprotno“, istakao je Mirabeli.

Na kraju se Milanov direktor našalio i na mogućnost da Donaruma pređe u Real Madrid.

“Ako Kristijano Ronaldo želi da napusti Real, a Donaruma želi u Real onda smo spremni da razgovaramo“.

Portal Analitika