Ostalo

TRKA ŽIVOTA: Majkl Felps će plivati protiv velike bijele ajkule

Majkl Felps (31) odavno nema nikakvu konkurenciju u plivanju. Fantastični Amerikanac, najveći olimpijac svih vremena, osvojio je rekordnih 28 olimpijskih medalja, od čega 23 zlatne i praktično više nema nikakav motiv.
TRKA ŽIVOTA: Majkl Felps će plivati protiv velike bijele ajkule
Portal AnalitikaIzvor

No, Felps je odlučio da se na kratko povuče iz penzije i oproba protiv malo drugačijeg protivnika. "The Flying Fish" će sljedeći mjesec plivati protiv puno veće ribe, velike bijele ajkule.

Riječ je o inicijativi Discovery Channela koji na taj način želi da promoviše svoj serijal o tim životinjama, no pitanje je ima li Felps ikakvih šansi.

Ovo će biti prva trka u njegovoj karijeri koja uopšte neće zavisiti od njega, nego od njegovog protivnika. Odnosno, o tome koliko ozbiljno će morski pas shvatiti ovu trku. Ti fascinantni morski predatori mogu plivati brzinom i do 55 kilometara na sat, no uobičajena brzina tokom lova im je oko 40 km/h.

No, kad ne lovi, morski pas kruži okeanima brzinom od 8 kilometara na sat, a budući da je Felpsu jednom prilikom izmjerena brzina od 9,6 kilometara na sat, najuspješniji olimpijac u istoriji možda ima neke šanse. Pod uslovom da je morski pas umoran, sit ili da ga Felps uopšte ne zanima.

No, Amerikanac je trku shvatio krajnje ozbiljno, pa je tako već odradio inicijalni skauting svog protivnika, što je objavio i na Instagramu.

ajkulica
Portal Analitika