Politika

ĐUKANOVIĆ: Varaju se oni koji misle da je vrijeme za prizivanje aveti iz devedesetih

Formula dugovječnosti i uspjeha Demokratske partije socijalista (DPS) je u tome što tokom 25 godina nismo imali nijedan drugi politički interes do slijeđenja najvažnijih interesa Crne Gore - poručio je lider DPS-a Milo Đukanović na prijemu povodom dana njegove partije.
ĐUKANOVIĆ: Varaju se oni koji misle da je vrijeme za prizivanje aveti iz devedesetih
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da su interesi Crne Gore uvijek bili prioritet DPS-a, te da u toj partiji nikada nisu imali privilegiju da se opuste i razmišljaju o drugim političkim ciljevima.

- Tako je bilo i minule godine, kada smo u susret parlamentarnim izborima iste vidjeli kao najznačajniji izazov. Imali smo u vidu interese Crne Gore, imali smo u vidu destruktivne misli oponenata koji su preko izbora htjeli da naškode vlasti, a time i građanima ove zemlje. Izbori su bili izazov za evropaku budućnost Crne Gore. Na tim izborima smo branili slobodu i čast Crne Gore i – odbranili smo ih zahvaljujući našoj beskrompomisnoj politici i našim partnerima. Zahvaljujem se građanima koji su nam dali povjeremje i omogućili da stvorimo viši kvalitet zivota za sve naše pojedince – istakao je Đukanović.

Bivši premijer je kazao da se vara svako ko misli da je vrijeme za prizivanje aveti iz devedesetih godina prošlog vijeka.

dsc-1348

- Imala je Crna Gora snage da se odupre svakom, ali i mnogo jačim oponentima od ovih koji se danas pojavljuju. Crna Gora će odbraniti pravo svakog čovjeka da ima svoj integritet . Borićemo se sa onima koji pokušvaju da ugroze slobodu, prava i sigurnost građana Crne Gore – poručio je on.

On je naveo da vrijednost pobjede DPS-a „nije samo u tome sto smo prvu sljedeću partiju ostavili tek na polovini salda glasova, već u tome što smo pobijedili uprkos vanrednim društvenim okolnostima, uprkos najtežim pritiscima i iznutra i van Crne Gore“.

dsc-1358

-  Sada uvodimo Crnu Goru u mirniju fazu njene izvjesne i dogledne evropske budućnosti. Danas imamo Vladu koja veoma odgovorno obavlja svoje obaveze. Zahvaljujuci tako odgovornom djelovanju, Crna Gora je ostvarila najvažniji cilj u ovoj fazi razvitka. Ulazak u NATO je samo korak na putu istorijskog raskoraka, ali to članstvo znači bolju bezbjednost, ali i ogromnu šansu ove generacije Crne Gore kakvu ona nikada nije ni imala tokom duge i stradalničke istoriie. Ovo je šansa da u uslovima izgrađenog povjerenja možemo da pametnom izgradnjom partnerstava doprinesemo ubrzanom ekonomskom rastu i razvoju i razvijanju kvaliteta života. Siguran sam da svi građani ovu šansu ne smiju i neće ispustiti – naglasio je Đukanović.

Predsjednik DPS-a je kazao da su pred Crnoj Gorom brojni izazovi, a da je najvažniji realizacija započetih razvojnih projekata, te otvaranje novih radnih mjesta za brži ekonomski razvoj.

dsc-1374

- Ono što smo već uradili garantuje da ćemo iskorisiti ukazanu šansu i da ćemo ostvariti ono što je glavni interes svakog građanina Crne Gore. Dalje ćemo raditi na ostvarivanju ciljeva na našem evropskom putu. Za dva dana ćemo otvoriti dva nova pregovaračka poglavlja, a zatvorićemo jedno čime se Crna Gora dodatno učvršćuje na poziciji lidera ka evropskim integracijama. Raduje nas kapacitet Crne Gore da usvaja evropske i evroatlantske izazove – naveo je Đukanović.

On je poručio da će DPS nastsviti sa razvijanjem kako bi ispunio permanentne zahtjeve moderne Crne Gore. Ta partija će, kaže on, ispunjavati očekivanja svih – i mlađih, novih članova DPS-a.

- DPS je uspijevao da održi kontinuirani kurs vlastite obnove i usavršavanja i time ostane uvijek atraktivna za političku javnost. Ispružićemo uvijek ruku za naše partnere. Nikada nije dobro da se demokratski život događa na način da jedna partija ima monopol i ima odgovornost za budućnost građana. Znamo da kao najjača partija imamo i najveću odgovornost – zaključio je Đukanović.

dsc-1351

Na proslavi rođendana DPS-a bili su između ostalih, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, ministri evropskih integracija Aleksandar Pejović, prosvjete Damir Šehović, sporta Nikola Janović i poljoprivrede Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Rafet Husović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepovic, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbovic i SO Radivoje Nikčević.

Prisustvovali su i poslanici Branko Čavor, Milorad Vuletić, Luiđ Škrelja, Aleksandra Vuković, Andrija Nikolić, Milan Roćen, profesorica Sonja Tomović Šundić...

 

Foto: L.Đ.

Portal Analitika