Društvo

Stijepović nagradio najbolje podgoričke srednjoškolce

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović danas je na manifestaciji "Dan najboljih", koju tradicionalno organizuje Glavni grad, uručio nagrade najboljim srednjoškolcima Podgorice.
Stijepović nagradio najbolje podgoričke srednjoškolce
Portal AnalitikaIzvor

On je tim povodom naglasio da je uručenje nagrada najboljim srednjoškolcima jedna od najljepših dužnosti koja nekom gradonačelniku može pripasti. Gradonačelnik je istakao da ima čast da pogleda u oči i pozdravi generaciju koja je tako mlada, a tako izvanredna.

„Ponosni smo što ste dotakli vrhove planina znanja, što ste osvojili meridijane nauka - a vaša lica ostala i dalje dječje skromna. Hvala vašim roditeljima što su vas učinili plemenitim, hvala nastavnicima i profesorima što su od vas iskovali bisere. Istrajte na tom putu, zbog vas samih, ali i zbog generacija koje će vas pratiti“, ocijenio je Stijepović.

On je saopštio da su najbolji srednjoškolci kroz predmetne uspjehe pokazali umnu zrelost, a vaspitanjem i uvažavajućim odnosom dokazali da snaga ličnosti mora počivati na dva temelja - obrazovanju i ličnoj kulturi. „ Vi niste samo dobili najveće ocjene zbog poznavanja svijeta i nauke, vi ste dobili najveće ocjene i zbog ophođenja prema svijetu. Neka vaša srca ostanu ugodna i široka, kao što su vam misli brze i jezgrovite“, dodao je graodnačelnik.

On je ukazao da je značaj "Luče" u njenom sjaju, ali i u toplini koju simbolizuje, kao i da ona nije samo diploma, parče papira, već i svetionik čija svjetlost obasjava najuspješnije, otkrivajući pri tom najsigurnije puteve

„Zalaganjem, trudom, istrajnošću i kvalitetom ispisali ste stranice kako se stvaraju uzorni građani. Neka vaš osjećaj slobode ostane i nadalje lepršav, nemojte nikada ugušiti dijete u sebi, i svakom narednom izazovu priđite kao što ste to tokom školovanja činili - s vjerom da sami možete postići dosta, ali u saradnji sa drugima mnogo više. Razvijajte i stvarajte prijateljstva, pružajte ruke - tako se grade mostovi među ljudima, nacijama... tako se izgrađuje bolje sjutra“, poručio je Stijepović najboljim srednjoškolcima Podgorice.

Gradonačelnik je naglasio da nagrađeni srednjoškolci predstavljaju zvijezdu vodilju za naredne naraštaje i zbog toga je sav njihov trud kao i trud njihovih roditenja opravdan i nagrađen na najljepši način.

„Sjutra, a to će doći brzo, kada postanete velika imena, kada ostvarite moć i uticaj, nemojte zaboraviti one kojima je potrebna pomoć i koji nemaju snage ni načina da se bore sa životnim nedaćama. Pružite im malo svoje snage, svoga znanja - postanite oslonac i podrška. Tada će vam stići druga nagrada - nagrada za najboljeg čovjeka. Takvi su stvorili ovaj grad, tako je rasla naša Podgorica. Neka um caruje... i neka vaše dobre duše oplemene i učine svijet boljim. Ključevi budućnosti su vam predati na korišćenje. Ovaj grad, ova država ostaće vama - znam da su u sigurnim rukama“, zaključio je Stijepović.

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić saopštio je da su rezultatima svog rada najbolji srednjoškolci zaslužili da budu na tradicionalnoj manifestaciji „Dan najboljih“.

 „Budućnost pripada obrazovanima i vrijednima, a vi koji ste dobitnici Luče i koji ste lučonoše znanja, vi koji ste osvojili prva mjesta na takmičenjima i vi koji ste učenici generacije, vi ste graditelji i svoje i budućnosti Crne Gore. Vi ste prepoznali vrijednost znanja, zato ste danas tu, a mi ovdje prisutni iskazujemo poštovanje prema vašim uspjesima. U školama ste prepoznati po spremnosti da pomognete i sve što znate dielite sa svojim drugarima. Pred vama je odluka od aljem profesionalnom putu, vjerujem da ćete i tu napraviti prave izbore” – poručio je Tomić.

PG BIRO

Portal Analitika