Politika

Marković: Sa opozicijom može biti razgovora, ali bez njihovih ucjena

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše ocjene opozicije o potrebi održavanja novih parlamentarnih izbora, premijer Duško Marković je rekao da će parlamentarni izbori biti u predviđenom roku.
Marković: Sa opozicijom može biti razgovora, ali bez njihovih ucjena
Portal AnalitikaIzvor

- Ako opozicija želi dijalog na temu novih parlamentarnih izbora, to mogu da rade između sebe - rekao je predsjednik Marković dodajući da vladajuća koalicija nakon učlanjenja u NATO i ubrzanja evropskih integracija, ključnim smatra ekonomska pitanja.

Dodao je da sa opozicijom može biti razgovora, ali da to mora biti dijalog, a ne ucjene.

Na pitanje da prokomentariše događaje u Anketnom odboru Skupštine Crne Gore, premijer je rekao da je vladajuća koalicija pokazala demokratski kapacitet dopustivši da toj sjednici prisustvuju i poslanici Demokratskog fronta koji nijesu članovi tog skupštinskog tijela.

- Dozvoli su im poslanici DPS-a i uprava Skupštine da uđu i da kažu to što misle. Vidjeli ste kakav je njihovo govor bio. To je govor prijetnji, govor mržnje – rekao je predsjednik Vlade, dodajući da su poslanici Demokratskog fronta imali demokratsku priliku i da su je potrošili, a da su poslanici vladajuće koalicije postupali na demokratski način.

Foto: gov.me

Portal Analitika