Turizam

Marković: Za bolju ponudu neophodna saradnja Opštine Žabljak i NP "Durmitor"

Na zajedničkom sastanku rukovodstava opštine, Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore i Nacionalnog parka „Durmitor“ predsjednik Vlade Duško Marković zatražio je intenzivniju i efikasniju saradnju.
Marković: Za bolju ponudu neophodna saradnja Opštine Žabljak i NP "Durmitor"
Portal AnalitikaIzvor

- Ono što je interes opštine Žabljak mora biti i interes NP „Durmitor“, i obrnuto. Intreres i jednih i drugih treba da bude da ovaj prostor bude pretvoren u kvalitetnu ponudu od koje će koristi imati i Žabljak i cijela Crna Gora. Neophodna je sinhronizacija kada je u pitanju turistička i sveukupna ponuda, jer je to neodvojivo - rekao je predsjednik Marković na sastanku sa direktoricom Nacionalnih parkova Crne Gore, Azrom Vuković, direktorom NP „Durmitor“ Tomom Pajovićem i predsjednikom opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem.

Predsjednik Vlade posjetio je farmu HM „Durmitor“ i etno-selo Šljeme – dva projekta koja zahvaljujući privatnoj inicijativi obogaćuju turističku i privrednu sliku Žabljaka.

Premijer je na kraju posjete rekao da je sastanak bio uspješan i da sa zadovoljstvom može da konstatuje posvećen rad na Žabljaku.

 

Portal Analitika