Društvo

Finansijska pomoć za vojne penzionere

Ministarstvo odbrane će ubuduće, u skladu sa mogućnostima, izdvajati određena finansijska sredstva u cilju poboljšanja socio-ekonomskog položaja vojnih penzionera u Crnoj Gori.
Finansijska pomoć za vojne penzionere
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je najvažnija stavka Protokola o razumijevanju i saradnji između Ministarstva odbrane i Udruženja vojnih penzionera Crne Gore, koji su danas u Ministarstvu odbrane potpisali ministar odbrane, mr Predrag Bošković i predsjednik pomenutog Udruženja, pukovnik u penziji, Pavle Bandović.

Cilj Protokola je poboljšanje socio-ekonomskog položaja vojnih penzionera u Crnoj Gori i uspostavljanje adekvatnog okvira saradnje.

Ministar Bošković je naglasio da Ministarstvo odbrane ovim gestom pokazuje brigu i otvorenost za saradnju sa onima koji su nekada bili dio odbrambenog sistema naše zemlje.

„Ministarstvo odbrane nije zaboravilo vojne penzionere. Poznati su nam njihovi problemi i učinićemo sve što je u našoj moći da dostojanstveno uživaju u svojim zasluženim penzionerskim danima“, istakao je ministar, zahvaljujući se vojnim penzionerima na pokazanom strpljenju i razumijevanju kompleksne ekonomske situacije u državi.  

Pukovnik Bandović je kazao da je potpisivanjem Protokola o saradnji učinjen veliki korak u rješavanju socio-ekonomskih problema vojnih penzionera. Uz zahvalnost na objektivnom sagledavanju njihovog statusnog položaja, on je istakao da su Ministarstvo odbrane i

Generalštab Vojske Crne Gore konstantno pomagali rad i aktivnosti Udruženja.

Prema potpisanom Protokolu, odluku o iznosu materijalne pomoći donijeće ministar odbrane, a o kriterijumima i načinu raspodjele sredstava odlučivaće tročlana komisija koju će činiti predstavnici potpisnika Protokola.

Sredstva će se raspoređivati najugroženijim članovima Udruženja, na osnovu podataka i dokumentacije koju će obezbijediti Udruženje.

Ovo je prvi protokol ove vrste između Ministarstva odbrane i UVP, koje broji 1.890 članova. U Crnoj Gori ima oko 2.300 vojnih penzionera.

 

 

Portal Analitika