Kultura

Počinje 30. Barski ljetopis: Defileom u jubilarno izdanje festivala

Jubilarno, 30. izdanje jedne od najdugovječnijih kulturnih manifestacija u Crnoj Gori, Barskog ljetopisa, biće večeras otvoreno defileom kroz centar grada koji će početi u 19 časova i 30 minuta, te biti nastavljen programom ispred Dvorca kralja Nikole.
Počinje 30. Barski ljetopis: Defileom u jubilarno izdanje festivala
Portal AnalitikaIzvor

Defile će početi isped nekadašnje Robne kuće u Ulici Vladimira Rolovića, koji će proći glavnim gradskim trgom, šetalištem uz marinu, do Dvorca. U svečanoj povorci, pored više od stotinu učesnika i organizatora, biće i brojni predstavnici opštinskih institucija i ugledni građani Bara.

- Cilj je da se tim dijelom otvaranja, koji će svojim konceptom podražavati suštinu pratećeg programa Festivala, istaknu duh zajedništva i jedna od glavnih ideja jubilarnog Festivala – da umjetnost i kultura pripadaju i trebaju svima – ističu iz organizacije, te dodaju da je ceremonija otvaranja predviđena za program ispred Dvorca kralja Nikole.

Ovogoišnji 30. Barski ljetopis trajaće do 20. avgusta, a realizuje ga Kulturni centar Bar, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Bar i Turističke organizacije Bar.

Za sjutra je najavljen prvi program sa Večernje scene Barskog ljetopisa. Biće to koncert Crnogorskog gitarskog dua koji čine Danijel Cerović i Goran Krivokapić, u sali Dvorca od 22 časa.

Prateći program počeće dan kasnije otvaranjem plažne biblioteke na rivi na Topolici, koja će svakodnevno biti na raspolaganju od 16 do 18 časova.

Portal Analitika