Turizam

JPMD da svakodnevno informiše Poresku upravu o zaključenim ugovorima

Na inicijativu direkotra Poreske uprave Crne Gore Miomira M. Mugoše, prije dva dana održan je sastanak u prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Cilj sastanka bio je postizanje dogovora oko podrške Javnog preduzeća u realizaciji planiranih ciljeva Poreske uprave za vrijeme pripreme i praćenja turističke sezone 2017. godine.
JPMD da svakodnevno informiše Poresku upravu o zaključenim ugovorima
Portal AnalitikaIzvor

Kako je iz JPMD saopšteno na sastanku je zaključeno da Javno preduzeće svakodnevno informiše Poresku upravu o zaključenim ugovorima za korišćenje morskog dobra, u cilju sinhronizovanog praćenja i kontrole istih od  strane Poreske uprave, a da Poreska uprva na kraju sezone povratno informiše Javno preduzeće o prijavi prihoda od strane zakupaca.

''Dalje, da Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore dostavi Poreskoj upravi ugovore sa zakupcima luka od lokalnog značaja, pristaništa i privezišta u cilju adekvatne kontrole obavljanja djelatnosti iznajmljivana plovila. Naznačeno je da je kontorolu već započela turistika inspekcija kojoj je Javno preduzeće  dostavilo spisak zakupaca; Da Poreska uprava intezivira kontolu nad objektima na obalama rijeke Bojane, koje je Javno preduzeće putem javnih tendera dalo u zakup korisnicima, a na kojima se obavlja turistička djelatnost; S obzirom da je predstavnik Poreske uprave član Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone na nivou države, Poreska uprava će kontinuirano biti upoznata sa svim aktivnostima u cilju preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Prioritet zajedničkog djelovanja jeste uspostavljanje jednoobraznog i neselektivnog, postupanja prema svim poreskim obveznicima'', navodi se u saopštenju.

Sasatanku su prisustvovali: ispred Poreske Uprave: Gordana Pejović, načelnica Odjeljenja za velike poreske obveznike, Nataša Damjanović, rukovodilac područne jedinice Budva i v.d. glavnog inspektora  i Gordana Stajić, samosatlni savjetnik za edukaciju javnosti. Ispred Javnog preduzeća na sastanku su bili direktor, Predrag Jelušić, pomoćnici direkotra Rajko Malović i Dragoljub Marković, rukovoditeljka Ekonomsko-finansijske službe Ljubica Bujković i šefica Kabineta Jasmina Kašćelan.

Portal Analitika