Društvo

Crnogorski pokret organizuje tribinu u Nikšiću

Crnogorski pokret organizuje tribinu u Nikšiću, u sali Zahumlja, danas, 16.juna 2017.godine, sa početkom u 19:00 h.
Crnogorski pokret organizuje tribinu u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Nakon održanih okruglih stolova i završnog skupa u hotelu Hilton u Podgorici, Crnogorski pokret je donio Deklaraciju, koja je bila sublimat okruglih stolova i koju su podržale mnoge istaknute ličnosti iz kulturnog, naučnog i medijskog miljea, kao i političke partije: Socijaldemokrate Crne Gore, Liberalna partija Crne Gore i Crnogorska. Na tribini će se građanima približiti suština Deklaracije, kakve će aktivnosti preduzimati Crnogorski pokret u narednom periodu i iskazati riješenost da se, zajedno sa svojim pristalicama, pruži otpor rastakanju Crne Gore, nasrtajima na njenu autentičnost,  petokolonaškom djelovanju, pokušajima da se od Crne Gore pravi državni provizorijum u kojima će vladati bezakonje, samovolja i logika da je nasilje dozvoljeno i politički profitabilno.

U tom smislu i pozivamo sve da nam se pridruže i svojim prisustvom, svi zajedno, pokažemo riješenost u odbrani Crne Gore.

Na tribini će uzeti učešća predstavnici Socijaldemokrata, Liberalne partije i Crnogorske i svojim izlaganjima potvrditi svoju riješenost da su njihovi stavovi komplementarni onome što promoviše Crnogorski pokret, da samo udruženim djelovanjem svih  onih subjekata koji su se borili za nezavisnost Crne Gore možemo mijenjati Crnu Goru, ispravljati ono što nije urađeno na željeni način, uraditi propušteno i, možda najvažnije, odbraniti Crnu Goru od onih koji po ko zna koji puta pokušavaju nasiljem, verbalnim i faktičkim, da Crnu Goru učine satelitom tuđih interesa, nametnu Crnoj Gori tuđi identitet i napravi od nje kulturnu, naučnu, medijsku, jezičku, religijsku i prosvjetnu koloniju, u pravom smislu te riječi.

Ispred Crnogorskog pokreta prisutnima će se obratiti, prof. Jasmina Nikčević, koordinator Crnogorskog pokreta za Nikšić, Stevo Vučinić i Slobodan Jovanović. 

Portal Analitika