Politika

Damjanović: Bojkot obesmišljen nakon izbora u Novom

Poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će prisustvovati plenarnom zasijedanju parlamenta 29. juna, kada će biti odlučivano o ukidanju imuniteta poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću. Damjanović smatra da bi ostale opozicione kolege trebalo da razmotre prekid bojkot koji je obesmišljen nakon izlaska na lokalne izbore.
Damjanović: Bojkot obesmišljen nakon izbora u Novom
Portal AnalitikaIzvor

Sudnica - Svjedoci smo da se Skupština pokušava pretvoriti u sudnicu u kojoj se sudi poslanicima umjesto da se raspravlja o životnim temama koje muče građane Crne Gore. Smatram da se ta praksa nasilja mora javno razobličiti. Ti razlozi u potpunosti nadilaze razloge za bojkot koji je obesmišljen nakon lokalnih izbora u Herceg Novom, kazao je Damjanović za Pobjedu.

Damjanović smatra da bi istim putem trebalo da pođu i ostali opozicioni poslanici. - Pozivam i ostale slobodne poslanike da pokažu elementarnu solidarnost i da dignu svoj glas protiv diktature. Niko ne smije da zaboravi da su juče Mandić i Knežević, danas je Medojević, a sjutra može biti bilo ko od nas ili od građana, rekao je Damjanović.

Stav Odluka Damjanovića je suprotna stranačkom stavu SNP-a, koji je jučerašnjim saopštenjem centrale nagovijestio da poslanici Srđan Milić i Danijela Pavićević neće prisustvovati plenarnom zasijedanju. O stavu Damjanovića moglo bi da bude riječi i na današnjoj sjednici Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da bude konstatovana ostavka predsjednika stranke Srđana Milića i utvrđen datum novog kongresa. Damjanović je na prošloj sjednici GO razriješen svih funkcija u SNP, ali nije isključen iz članstva u toj partiji.

Pobjeda

Portal Analitika