Crna hronika

Krivična prijava protiv dvije advokatice

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave u redovnom postupku protiv dva lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba povjerenja, saopšteno je iz Uprave policije.
Krivična prijava protiv dvije advokatice
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su, 15.06.2017. godine, podnijeli krivične prijave protiv M.K. (48) iz Podgorice i R.O. (59) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo zlupotreba povjeranja.

M.K. je, kako se sumnja, u svojstvu advokata počinila ovo krivično djelo na način što je, kao zastupnik Vojske Crne Gore pred Osnovnim sudom u Podgorici, na osnovu punomoćja za pokretanje radnih sporova za naknade troškova prevoza,  koje joj je izdato u tu svrhu od strane Vojske Crne Gore, u toku 2013. godine, pokretala kako se sumnja i druge radne sporove u 2015. godini, bez znanja i saglasnosti pripadnika Vojske Crne Gore, a u cilju pribavljanja imovinske koristi.

Krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zlupotreba povjerenja, podnijeta je i protiv R.O. Osumnjičena je počinila krivično djelo na način što je, kako se sumnja, kao zastupnik u imovinskim interesima službenika Vojske Crne Gore, na osnovu punomoćja koje je sama sačinila i potpisala, pred Osnovnim sudom u Podgorici u ime službenika Vojske pokretala radne sporove bez saglasnosti i znanja ovih službenika takođe u cilju sticanja imovinske koristi. 

Portal Analitika