Svijet

Putin: Rusi znaju da žive pod sankcijama

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kaže da je Rusija "istorijski naviknuta da živi pod sankcijama" i da se zemlja sa time suočava otkako je postala važan faktor.
Putin: Rusi znaju da žive pod sankcijama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naveo na svom malom jubileju, 15. godišnjoj "Direktnoj liniji", u pitanju je alat i sredstvo pritiska koji Zapad koristi, bez obzira na okolnosti.

"U pitanju je alat za podrivanje snage Rusije, i sankcije bi bile nametnute bez obzira na politiku Moskve, sa ovim ili onim izgovorm", rekao je Putin.

"Da nije bilo Krima, izmislili bi nešto drugo", naglasio je Putin. 

Kako je rekao, za rusku ekonomiju su sankcije bile i "blagoslov i prokletstvo", jer je zemlja "natjerana da inovira i unaprijedi proizvodnju u drugim granama privrede, a ne samo u energetici". 

Putin je rekao i da će domaći proizvođači hrane "imati dovoljno vremena da uspostave pozicije na tržištu", prije nego što se obostrane sankcije ukinu. 

Putin na tradicionalnom godišnjem događaju "Direktna linija" odgovara na pitanja građana iz cijele Rusije, a ruske agencije prenose da je ove godine za Putina stiglo između 1,8 miliona i dva miliona pitanja. 

Portal Analitika